Citat:
În prealabil postat de fallen
Eu ii stiu si pe ai mei, daca plec de undeva pe motivi de injosiri, umiliri, nedretati, etc, ti se spune ca poate ai tu pretentii prea mari, poate nu ti-ai vazut de treaba, etc; acum sa nu te plangi ca n-ai bani, serviciu, barbat, etc, ca doar ai avut si i-ai dat cu piciorul....si apoi nici nu poti sa spui acasa ca ai fost certat, criticat, umilit, jignit, ca doar e rusinea ta pana la urma...cu cat afla mai multa lume cu atat mai rau, incep chiar sa creada ca ai meritat-o...
(Apropo de ce credeti ca se infurie parintii si cearta sau bat copiii care gresesc, iau note mici, fac prostii, etc? Ca i-ar ajuta cu ceva furia ta si umilinta, pedeapsa care i-o aplici? Nici vrba; o fac pt ca le sunt inselate asteptarile; pt ca in grandomania lor, ar vrea ca odrasla sa nu greseasca si sa nu deazamageasca cu nimic; ba chiar sa nu repete propriile greseli ale parintilor, si asta ni se repeta obsesiv, sa nu cumva sa ajungem si noi sa nuterminam facultatea, sa renuntam la cariera, sa alegem saracia si greutatile, etc..fctie de ce-a facut parintele: daca a divortat si a crescut singur copiiii, sa nu facem si noi greseala asta; daca a suportat o casnicie mizerabila, asisderea....depinde ce model, exemplu ai....)
Mie insa imi e putin necaz ca poate nu voi putea sa ma joc si sa ma plimb sufiecient cu cea mica, pt ca o sa am si alte treburi prin casa, apoi am sa ma intorc la serviciu, si cred ca mai degraba al prefera el sa se joace si sa o plimbe, decat sa faca mancare, curatenie, etc...
|
Model clasic de educatie in familiile cu parinti comunisti atei si materialisti.
Credeau ei ca totul in viata este cariera,locul de munca,ratele la banca,apartamentul mobilat,gresia,faianta si parchetul...
Nimic despre casatoria cu un om bun,cu frica de Dumnezeu(sau cu o femeie la fel),nimic despre relatia cu Dumnezeu,nimic despre mantuire,nimic despre purtarea cu dragoste catre oameni,nimic ,nimic...
Numai cariera,bani,putere si faima.
Ca asa au fost influentati in communism si asa li se parea si lor ca au descoperit sensul vietii avand salariul lunal,apartamentul la oras si vacanta anuala pe nisipurile din Mamaia,facandu-si depozite serioase de cancer de piele.
Asta cu parintii atei comunisti si materialisti.Acum stau pe cap cu "copii" de 40+,50+ care nu au un rost in viata,nu-s nici casatoriti,n-au nici o cariera(pt ca nu toata lumea este facuta pt una)acum mai au la dispozitie inca vreo 30-40 de ani de regrete si inima rea ca nu au stiut sa-si educe copiii spre adevaratul sens in viata.
Asta pt ca nici ei nu au avut unul !