Citat:
Īn prealabil postat de Corinusha
offf, hai sa nu ne mai relaxam deloc, cu nimic, hai sa transformam si lucrurile neutre in pacate ca doar cum poti sa fi un ortodox relaxat? Nu e posibil asa ceva; tre' sa fi mereu treaz, mereu in garda, mereu trist daca se poate.
Da, am exagerat, asa cum am citit si pe aici exagerari.
Si la partea cu muzica, ma pomenesc ca doar muzica psaltica e in regula in ortodoxie, nu? Restul e pacat...?!
Ca sa nu mai zic de dans...
|
Corinusha, nu te supara asa.

Sunt simple discutii.Suntem intr-o lume departe de ceea ce ar trebui sa fie, nu mai putem nega, deja se vede atat de clar, avem atatea exemple.Dansul...e un pacat mare.Multe lucruri nu par pacate, dar asa sunt.Numai simplu fapt ca in lumea asta sunt oameni si copii nevinovati care sunt macelariti, nemancati etc etc, nu ar trebui sa ma mai lase sa imi zboare mintea luuzaa dans.Lumea e asa cum e , din cauza nepasarii noastre si a lipsei de smerenie.Sunt multe exemple de genul asta.Dar e greu sa le constientizam pentru ca suntem cu mintea spalata, vrem sa traim vesnic, tineri si frumosi(vopsiti, operati cu botox), fara responabilitati etc.Asta e idealul in tarile seculare.Asta e o lume artificiala, falsa , si intr-adevat e greu pentru sa mai facem distinctia dintre bine si rau.