Nu mai trăiți în trecut.
Soluția este să luăm atitudine. Să ne căsătorim și să ne iubim femeile noastre.
Să ne implicăm în tot ce ține de familia creștină, în ONG-uri, în atitudini, în viața de zi cu zi.
Prigoana de azi e alta, mai subită, mai subtilă ca în comunism. Atunci ne prigoneau văzut, vădit, acum e o prigoană ascunsă și e mai periculoasă. Atacul e mai lung, dar mai brutal.
Citeam undeva: pune o broască întro oală cu apă fierbinte, că sare imediat afară, dar dacă o pui în apă rece, și pui oala cu apă la aragaz la fiert, broasca nu sare, stă până apa devine fierbinte și moare în acea apă. Așa-i azi.
Nu există politică care să fie bună pentru mântuire. Creștinismul înseamnă libertate asumată și responsabilă. Înseamnă inteligență și dialog.
Înseamnă jertfă, exemple, slujiri, suferințe, bucurii, simplitate.
Democrația înseamnă o libertate forțată, nihilistă, emanciparea femeilor, a copiilor, a tuturor, spre orice. Libertate neresponsabilă, sclavie în multe forme, cu un scop nedeclart, de a încetini cât mai mult suprapopularea globală, care oricum va duce la un război, ca soluție.
E mult de vorbit.
Să nu ne fie frică, să fim bărbați și femei creștine. Ai lui Hristos. Chiar dacă iuți sau aspri, să se simtă iubirea și păsarea, durerea și ajutorul din cuvintele noastre, mereu.
Atitudinile nu se i-au pe forum, pe blog, pe site-uri. Pe rețelele de socializare, pe digital. Atitudinile se iau în comunitățile Bisericii, în cercul de prieteni real, fizic, în ajutorul concret, nu doar realizarea problemelor și soluțiilor, fără activarea lor.
Digitalul ajută numai un psihic puternic. Iar scopul digitalului, e exact slăbirea psihicului, ca să poată fi mai ușor manipulat.
Familia nu este în pericol, atâta vreme cât părinții sunt inteligenți, sunt aprigi în iubire, în atitudini, în virtuți, sunt creștini trăitori în faptă și cuvânt, sunt limpezi în hotărâri, decizii, gândire, sunt cunoscuți local, inițiază și întreprind proiecte viabile creștinilor, muncesc pentru binele familiei lor și pentru Dumnezeu. Mult de spus...
Să nu ne fie frică.
Sunt vremuri grele. Vor veni și mai grele. Iar asta înseamnă mai multă asumare a credinței noastre, lovită spre a fi slăbită, sau demolată, ucisă.
Unii vor cădea abrupt, vor căuta să tragă și pe alții după ei, unii au căzut deja, dar unii, îmi place ce spune vlădică Antonie Mărturisitorul, în Manualul Isihiei:
"Cu cât este mai mare viteza cu care lumea înconjurătoare se îndepărtează de Dumnezeu, cu cât păgânismul și desfrâul, curvia, nimicesc mai multe suflete, cu atât este mai mare dorința unor robi ai lui Dumnezeu de a merge și a urca pe calea desăvârșirii."
Iertați-mă.
__________________
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
|