Subiect: Este pacat?
View Single Post
Vechi 03.05.2015, 11:46:08
alex190
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Alex, pentru ce, atunci, va jucati cu acest buton nuclear al net-ului si scrieti pe forum ? Nu cumva exista contradictie intre caracterul diabolic al net-ului si sutele de mesaje pe care le-ati postat?
Nu m-am facut bine inteleasa.Nu am zis ca internetul trebuie interzis.Sunt extrem de multe lucruri folositoare aici.Dar, DA, ar trebui restrictionata un pic libertatea asta de postare: pe internet gasim imagini de o violenta foarte explicita, incitare la tot ce e mai rau, daca vrei, gasesti si cum se face o bomba, trafic de persoane(inclusiv copii) sau de droguri etc.Nu putem nega latura asta neagra a internetului, in forma in care se afla astazi, nu?Sa nu ne mai miram de impactul emotional pe care il are asupra copiiilor(subiliniez: in special a acelor copii iesiti din medii la fel de violente si distructive) si nici de faptul ca multi cedeaza nervos si la un moment dat ajung sa intre inarmati in scoli, licee, facultati etc si fac zeci de victime.Sau adera la fel de fel de grupuri care mai de care mai dubioase.Asta e doar un exemplu din multe.Mai sunt si persoane pe marginea prapastiei, in depresie, in pragul sinuciderii.Ar fi mai bine pentru ele sa aiba grija ce vad si ce citesc pe net.Iar daca acestia nu mai sunt capabili sa aleaga, o fac altii pentru ei( parinti duhovnici, psihologi).La asta m-am referit.

Referitor la contradictie: spunea mai demult Maica Siluana ca putem vorbi foarte frumos despre credinta, impresionant chiar.Dar ce pacat ca o facem din spatele monitorului, Duminica dimineata, cand ar trebui sa fim la Sfanta Liturghie.
Eu nu am spus ca sunt perfecta, lipsita de contradictii, din contra.Ma lupt cu incapatanarea mea in cele rele.Ce imi va spune oare parintele duhovnic cand ii voi marturisi la spovedanie ca, din cauza ca am stat noaptea pana tarziu pe net, Duminica dimineata nu am mai fost in stare sa ma trezesc sa merg la biserica sau am ajuns tarziu, ametita de oboseala?Cu siguranta mi-ar fi fost mai de folos mai multa ravna in cele bune( rugaciune, citirea Evangheliei), decat sutele de mesaje pe care le-am postat.Internetul e adictiv, la fel ca multe alte lucruri, si acele interdictii sau restrictii vizavi de el, sunt si pentru cei ca mine, care nu stiu sa isi puna "frana" cand e nevoie.Tocmai de aceea, ca stiu atat de bine cat de usor te pot sminti astfel de lucruri, nu rezist imboldului de a sfatui pe altii.Adica...vorba aceea: "Schiopul ii invata pe ceilalti sa alerge."

Last edited by alex190; 03.05.2015 at 17:44:59.
Reply With Quote