View Single Post
Vechi 03.05.2015, 14:36:57
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Pai, se calculeaza cam asa. Exista 4 categorii:
M0 = Bani sub forma de bancnote si monezi. Sunt cam 5 trilioane de dolari in toata lumea.
M1 = M0 + banii din conturile oamenilor; Ajunge valoarea la 25 de trilioane de dolari.
M2 = M1 + banii din depozite de lunga durata; Se ridica valoarea totala la 60 triloane de dolari.
M3 = M2 + banii "ascunsi" mentionati de tine (estimativ). Deci, in total, vreo 75 de trilioane de dolari.

Nimeni nu este atat de fraier incat sa tina "sute de mii de miliarde de dolari" nici daca ar putea. Pur si simplu n-ar avea ce sa faca cu ei. Banii in sine nu au valoare.

In plus, daca cineva, undeva, ar avea sute de mii de miliarde de dolari bagati undeva sub pat, nu ar exista economie, si valoarea dolarului ar fi... moarta.
Ar trebui să ne mai gîndim și la alți Mn, adică aur, nestemate, obiecte prețioase ale căror valori nu cred că le poate nimeni evalua. Astea au oricînd putere economică.

Mă gîndesc, de aia s-au inventat banii electronici, că o cifră într-un server ocupă mai puțin decît baloții de hîrtie denumiți bancnote sau comorile depozitate prin buncăre.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote