La adventisti nu exista o constrangere a membrilor pentru plata zecimi.Nu exista o evidenta stricta a achitarii acesteia de catre fiecare membru.Calitatea de membru si drepturile ce decurg de aici (cununii,botez,inmormantari,consiliere spirituala,etc.care sunt gratuite )nu sunt conditionate de dovada platii zecimii. Bineinteles ca exista evidenta sumelor incasate ca total pe comunitate ,conferinta si uniune,in conformitate cu legile Statului Roman si exista transparenta necesara ca fiecare membru daca doreste sa stie la ce au fost folosite aceste sume. Pe langa aceste "zecimi" adventistii sunt renumiti sau chiar ironizati pentru colectele care se fac des , banii avand destinatii precise si dinainte cunoscute ,pentru proiecte care sunt sprijinite punctual de catre membrii.
Exista adventisti care "se tarasc" la limita saraciei si care platesc zecime reusind sa traiasca simplu si demn din ce le ramane, si ei gasesc ca sunt binecuvantati. Exista adventisti care-si duc zilele in saracie neplatind zecime si desigur nu gasesc binecuvantare. Exista adventisti care castiga bine si platesc zecime si fiindca sunt binecuvantati mai adauga ca daruri inca 10% sau mai mult . Dar din cati cunosc eu, nici unul nu se plange ca plateste zecime si Dumnezeu nu-l binecuvanteaza sau ca in ciuda faptului ca plateste zecime se simte intr-o stare de nesiguranta financiara. Desigur ca intre ei sunt unii mai chibzuiti si mai buni administratori ai resurselor si altii cum sunt eu, mai putin dibaci.
Din cate stiu, si am auzit chiar niste cantece populare pe aceasta tema si Biserica Ortodoxa percepea mai demult zeciuiala (obligatoriu si cu evidente stricte?).
Am postat acestea doar ca informatii pe care le puteti si chiar va rog sa le verificati voi insiva. Este forte simplu: Platiti zecime (acolo in biserica pe care dumneavoastra o considerati adevarata) ,si conform promisiunilor Domnului (Maleahi 3.10) veti fi binecuvantati. Incercati, va spun din proprie experienta ca merita.
|