"Crede și nu cerceta", nu există în Biblie.
Din contră, Duhul Sfânt ne spune: cercetați duhurile care vin asupra voastră, căci nu toate sunt de la Dumnezeu.
Deci mai sunt și de la demoni, care slujesc strict lumii acesteia:
"I-a arătat într-o clipă toate împărățiile lumii. Și I-a zis diavolul: Ție îți voi da toată stăpânirea aceasta și strălucirea lor, căci mi-a fost dată mie și eu o dau cui voiesc" - Luca 4, 5-6. (a se vedea comentariul notă de subsol al ÎPS Bartolomeu Anania)
Deci scopul e unul: MATERIA. Din care să spunem: nu există suflet, nu există Dumnezeu, nu există demoni. Și dacă credem asta, ei își pot face munca "liniștiți", fiindcă au biruit și ucis pe cei ce cred asta.
Și din materie, munca lor rezultă: evoluția, știința avansată, electronica, nemulțumirea permanentă și continuă cu stadiul la care suntem, confortul tot mai pur, luxul tot mai opulent și proeminent, spre care tind tot mai mulți, nemulțumirea de numărul tot mai mare de oameni de pe pământ, fără soluții rurale, chimie, modificări genetice, încrucișări de gene, nanotehnologie, viață prelungită sau nemuritoare și altele ce țin, desigur de MATERIE și frica de necunoscut și respingerea lui Dumnezeu.
Doar că Dumnezeu are alte planuri...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
|