View Single Post
Vechi 03.02.2008, 23:14:09
tot_jean tot_jean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.01.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de strajeru
Citat:
În prealabil postat de tot_jean
poate.
pe forumul asta am gasit ideea ca BO e singura care poate garanta mantuirea. sunt curios daca e si pozitia oficiala a BO sau asta e parerea "drept credinciosilor"?
Aceasta este pozitia oficiala a Bisericii Ortodoxe,noi nu vorbim de la noi putere.Pe acest forum prin sutele de topicuri s-a si explicat de ce.Uite:o intrebare logica:cum poate sa detina Adevarul protestantismul si neoprotestantismul care a aparut de la luther si Calvin incoace?Ortodoxia a aparut odata cu crestinismul,noi nu ne-am rupt de nicaieri,de la nicio secta sau culta.oare stiu neoprotestantii din ziua de azi care sunt promotorii lor?unde erau ei cand s-au facut cele 7 sinoade ecumenice la care s-au combatut atatea erezii si s-a stabilit simbolul credintei crestine(Crezul niceo-constantinopolitan)?Ce stiu despre ele Helen White,Russel si ceilalti rataciti?
cam multe intrebari de-odata.
incerc sa iti raspund numai la una.....sau incerc sa raspund la mai multe.sper sa pot comunica cit mai mult in cit mai putine rinduri.
in primul rind BO s-a desprins de Biserica Catolica,care e mai in etate decit BO.
in al doilea rind sunt sigur ca exista mintuire si pentru cei care au trait inaintea BO sau a crestinismului.