Subiect: Este pacat?
View Single Post
Vechi 11.05.2015, 15:56:24
alex190
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
O fi parand senina si impacata, dar nu stim de fapt cum se simtea; e atat de usor sa te prefacti ca e bine si sa apari impacat, e atat de usor sapari chiar fericit si de fapt sa fi mizerabil; din pacate astea ajung sa se intoarca intr-un fel sau altu de cele mai multeori.
Da, asa ziceam si eu.

Citat:
Sanse sa nu doreasca copilul sa se joace pe calculator nimic si deloc sunt destul de mici; pentru ca va merge la scoala si va sta cate o jumatate e zi intre alti copii de varsta lui; si va vedeala ceilalti; si va dori si el sa fie ca ceilalti in anumite puncte; va dori sa se joace pe telefon/calculator, va dori sa aiba cont pe vreo retea de socializare (cine stie ce mai apare pana pe-atunci), va dori sa faca lucruri care le fac si ceilalti; lucruri care nu ii afecteaza viata oricum, daca sunt facute cu masura; iar daca i le vei interzice, tot tie ti se vor sparge in cap la un moment dat in viata.
Cred ca nu e copil care, vazand la altii, sa nu isi doreasca sa se joace pe calculator, sau la adolescenta sa navigheze pe net, unde e atata informatie.Interzicerea categorica, in orice context, ar face mai mult rau decat bine.Dar nici sa i le bagi pe gat,ca asa e moda, cand el e asa de mic, ca habar nu are de el.Cand cere copilul, cu masura, cu explicatiile de rigoare etc, cu un program stabilit, il lasi sa se joace.Nu avem ce face.Eu una, consider jocurile electronice o pierdere de vreme, mai ales la copii.Dar baiatul meu se mai joaca uneori, cand vrea(si vrea foarte rar-cel putin deocamdata).Iar daca uita de jocuri, eu bucuroasa nu ii aduc aminte.Mai bine citim o poveste, iesim afara sau ne jucam ceva impreuna.Insa intr-adevar, asa cum e construita lumea azi, nu putem avea o viata ideala.Decat daca ne ducem in varful muntelui, si poate nici acolo.Deci trebuie sa ne adaptam, sa nu fim absurzi.Si sa cautam echilibrul, asa cum bine zici.

Citat:
Eu mizez in continuare pe echilibru in toate. Si mizez in continuare pe faptul ca dansl, machiajul, muzica etc sunt activitati neutre care daca nu sunt facute excesiv nu au cum sa dauneze si sa fie pacate.

Mi-e mila deja de dansatorii si cantaretii de profiesie. Saracii, sunt sortiti iadului, ca dansul e pacat...? Sunt si dansatori crestini, sa nu uitam ca de sute de ani duminica dupa biserica la sate se incingea hora...
Corinusha, daca vrei doar o parere: eu stiu ca la ortodoxi toate astea sunt pacate.La fel ca si purtatul cerceilor, bratarilor, lanturilor, pantalonilor la femei etc.Nici eu nu le respect pe toate, dar stiu ca sunt pacate.Daca vrei intr-adevar sa fii bine informata, mergi la parintele tau duhovnic, care e cel mai in masura sa iti raspunda.Pe forum sunt doar pareri, si de multe ori, contradictorii.Devii si mai confuza.
Reply With Quote