Citat:
În prealabil postat de oni91
daca evolutia nu este adevarata si maimutele nu sunt ca un fel de "veri" ai nostri, atunci de ce gesturile si sentimentele lor(care exprima afectiune, ura, rusine), ca sa nu mai vorbim de conformatia corpului, seamana atat de mult cu ale noastre?
Si de unde putem sti daca judecata de apoi, raiul si iadul nu sunt doar mituri care sa ii faca pe oameni mai buni, mai corecti, care sa bage frica in sufletele lor, impiedicandu-i sa faca rau?Apoi, mai exista problema legata de asemenarea dintre mituri.In religiile mai vechi decat crestinismul si chiar decat iudaismul se intalnesc notiuni precum iad, rai, judecata de apoi, viata de dupa moarte, potop, mersul pe apa, nasterea din fecioara...nu cumva sunt preluate de religia noastra?
|
poate ca or semana, dar le lipseste ceva ce doar omul detine:
ratiune omul poate face distinctia intre bine si rau, intre permis si nepermis, el este capabil sa ia decizii care nu se bazeaza pe instincte, animalele se conduc dupa instincte pana si cainele simte rusine daca este "certat" ,iar aceste instincte sunt necesare pentru a supravietui, maimutele nu au fost inzestrate nici cu viteza, nici cu auz sau vaz deosebit sa invete sa se descurce altfel, sentimente cred ca poate avea orice animal, dar astea sunt la un nivel primar, si ar mai fi o intrebare:
daca oamenii au evoluat din maimute atunci de ce mai exista maimute? de ce sa fi evoluat doar o parte si o parte nu?
religia crestina nu a preluat mituri din religii pagane, daca ar fi fost asa am fi avut mai multi dumnezei, nu unul si inca ne-am mai fi rugat la pietre sau copaci, crestinismul e mult superior religiilor pagane ca sa fie doar o continuare a lor, el a schimbat milioane de vieti si a schimbat cursul istoriei complet
rolul vietii noastre pe aceasta lume e mult prea complex ca sa fie doar un vis, doar o iluzie
da si eu mi-am pus aceasta intrebare; daca oamenii au creat ideea de divinitate pentru a nu mai face rau, dar oamenii au creat totusi ceva pentru a impiedica raul si anume LEGI, inca de la inceputul istoriei popoarele si-au creat legi care sa ajute la bunul mers al societatii, atunci pentru ce sa mai fi creat ideea de divinitate? nu le erau legile de ajuns?
sper sa fi fost cat de cat explicita si sa nu fiu gresit inteleasa:)