Subiect: Este pacat?
View Single Post
Vechi 14.05.2015, 08:32:51
alex190
Guest

Implicit

[quote=Corinusha;590857]1. Pai probabil eram eu prea mica pe vremea aia inat sa stiu de calculator si jocuri (in ce an a aparut?), dar cand am dat de el aveam calculatorul de care ziceam mai sus. Era ultimul upgrade la vremea respecitva (desi habar nu aveau nici parinii si nici eu ce mi-au cumparat, eram toti varza murata la capitolul calculatoare)
2.Realitatea da cu noi, parintii/viitorii parinti de multe ori de pamnt, in anumite contexte; nu cred ca e vreun parinte care sa nu e fi simtit trantit la pamant de anumite contradictii intre cum a educat copilul si macar o decizie/un lucru facut de copil in totala contradictie. Dar cu o comunicare buna parinti-copil se poate trece peste multe hopuri.
3.Nu, accesul total e imposibil de interzis, pentru ca, copilul va ajunge sa acceseze internetul pe ascuns, acasa la prieteni, la scoala sau chiar acasa daca prinde un moment cu parintii in alta parte.
4.Cu siguranta, da, mai ales ca asa intra niste adduri total deochiate pe une nici nu iti imaginezi, iar copiii sunt curiosi, insa unele lucruri nu trebuie vazute prea devreme, pentru ca ii poate strica copilului foarte tare ideea despre sine si despre ceilalti, precum si despre modul de a trai etc.
Am vazut si eu in indreptare de spovedanie ca ar fi considerate pacate (dansul nu l-am vazut, dar machiatul si purtatul de bratari, inele etc, parul taiat si/sau vopsit etc da), dar nu stiu...or fi pacate, dar nu-s niste pacate de care as putea sa ma caiesc, pentru ca mie mi se par niste lucruri absolut normale; si ca sa ti se ierte pacatele, trebuie sa iti si para rau ca le-ai facut, or, mie nu imi pare rau ca port pantaloni, ca imi tai parul, ca imi vopsesc parul, ca port verigheta (am vazutintrun inreptar de spovedanie ca e pacat si sa porti vergigheta pe deget in oricare alta zi in afara de ziua nuntii), ca mai port cate un lantisor/bratara la cate o ocazie speciala sau ca ma machiez (discret, de multe ori, alteori colorat tare, dar o fac).e consider primit fiind: "daca sunteti de mult timp impreuna si aveti planuri concrete de casatorie nu e asa mare pacat"[\quote].

Spunea un duhovnic cunoscut ca in zilele noastre, multi mireni au ajuns sa traiasca precum demonii, unii preoti traiesc ca mirenii si unii calugari, ca preotii.Nu prea se mai respecta traditia.De asta e si situatia asta de confuzie generalizata.Repet, tot ce vrem sa stim cu exactitate, cel mai bine e de mers la parintele duhovnic.

Iar cu luare noastra ca unitate de masura pt ceea ce facem(ma simt vinovata/e rau, nu ma simt vinovat/e bine), nu cred ca e o atitudine buna.Am vazut cu totii de-a lungul timpului ca omul , in general, poate face o mutime de fapte nu tocmai bune, fara sa ckipeasca si fara sa aiba nici cea mai mica mustrare de constiin.Tocmai de aceea , cand nu suntem siguri de ceea ce avem de facut, ne ajuta parintele duhovnic.
Reply With Quote