View Single Post
Vechi 04.02.2008, 12:50:26
grigoreB_adventist grigoreB_adventist is offline
Junior Member

Data înregistrării: 03.02.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de strajeru
unde erau ei cand s-au facut cele 7 sinoade ecumenice la care s-au combatut atatea erezii si s-a stabilit simbolul credintei crestine(Crezul niceo-constantinopolitan)?Ce stiu despre ele Helen White,Russel si ceilalti rataciti?
Desi adventistii sunt adepti , pastratori si aparatori ai crezului niceo-constantinopolitan, ei sunt bagati in aceiasi oala cu Martorii lui Jehova si unitarienii de catre B.O. si B.C.! V-am raspuns deci partial la ce stie Hellen White despre acestea. Mult mai mult despre ce stie ea se poate afla in cartea ei cea mai citita "Tragedia Veacurilor".
Un minim de onestitate intelectuala si duhovniceasca chiar, va indeamna sa-i cititi pe cei pe care-i combateti. Nu integral, dar macar operele reprezentative. Altfel munca d-voastra o sa esueze in fanatism pur.
Unde sunt totusi lucrarile serioase care informeaza si trateaza problema sectelor?

Banuiesc totusi ca B.O. cu atatia teologi si institute teologice si profesori si studenti si elite nu duce lipsa. Problema este serioasa si se acutizeaza. Va rog recomandati-mi.

Biserica crestina primara a fost tratata multa vreme ca o secta a Iudaismului. Daca de acolo isi trage obarsia B.O. atunci sa nu uitati ca in vremurile ei cele mai bune purta stigmatul de secta.