Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu
Chiar daca vor fi voci care sa conteste sau macar sa nu fie deacord cu acest punct de vedere, este foarte clar ca noi chiar ne incadram in grupul celor vizati. Poate chiar sunt prin manastiri monahi induhovniciti carora li se da dezlegare temporara pentru Sf Impartasanie, si numai daca isi simt sufletul incarcat cu ceva, trebuie sa mearga sa se spovedeasca, dar noi, cei ce traim in lume, printre atatea ispite si proaste obiceiuri, printre slabiciuni dintre cele mai pestrite si prietenii care ne trag in jos din toate partile, trebuie sa fim cuprinsi in totalitate de mandrie ca sa nu realizam in ce haos sufletesc suntem!...
Multumesc pentru citate! Chiar se simtea nevoia...
|
Moshu-le nu ai să găsești duhovnic să spună altfel...când vorbește unei mulțimi sau unui necunoscut. Acele citate sunt rupte din convorbirea acelor duhovnici cu mirenii. Apoi, să fie mântuitoare numai "școala" părintelui Cleopa? Oare să nu fie mîntuitoare "școala" Sf. Ion de Kronstadt și a celorlaltți duvonici care sunt pentru împărtășania des? Se pare că nu ai înțeles mesajul părintelui Rafail despre cele două "școli". Dacă ai bunăvoință citește cu multă atenție cuvântul părintelui:
http://acvila30.ro/pr-rafail-noica-n...artasania-des/
Cei ce vă împărtășiți des nu mai judecați pe cei ce împărtășesc rar și invers. Nu vă mai craponați în "reguli" și "norme" ce nu țin de noi. Grecii se împărtășesc des și nu obligatoriu cu spovedanie, cu precădere în Sf. Munte...și mă refer la mireni, nu la monahi. La monahi nici nu se pune această problemă ei împărășindu-se aproape la fiecare Sf. Liturghie.
Moshu-le am și eu în citat sub mânecă care nu prea bate cu convigerile tale. Ce facem? Ne rupem în două pentru că sunt mai multe "reguli"? Oare de unde vine acest duh al dezbinării?
ps: te bucuri de niște citate care îți întăresc convigerile, iar citatele care îți zdrucină convigerile le cataloghezi drept "neînțelese" de cei pe care le citează. :)) Iartă-mă. :)