Subiect: Reguli
View Single Post
Vechi 19.05.2015, 14:03:26
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Deci eu intrebam altceva si inca n-am aflat raspuns.

1. Nu era vorba de citit rugaciui in timpul slujbei.
Desi eu nu sunt de acord cu voi in unele privinte.
Sigur ca trebuie sa te concentrezi la slujba, dar sunt unele exceptii.
La noi in biserica vin si femei eritreence la slujba.
Ele au toate cartile de rugaciuni la ele si mai citesc. Tocmai pentru ca nu inteleg limba si probabil ca vor macar putin sa participe si ele.

2. Eu vorbeam despre timpul de dinaintea slujbei. Eu atunci ma rog.
Dupa slujba se produce galagie si agitatie si nu te poti ruga.
In plus la noi se face mereu si slujba de pomenire dupa, sau alte rugaciuni speciale (pentru femeile care au nascut de ex.), se discuta cu preotul.
Nu te poti ruga dupa slujba.

3. Pe mine ma deranjeaza un pic ceea ce scrieti despre rugaciunea privata. Adica sunteti cam dure cand scrieti impotriva ei.
Ea are importanta ei.
In plus la Sf. Liturghie sunt mai degraba cantari.
Crezul il spune toata lumea in cor la noi.
Uneori mai auzim cand spune preotul o rugaciune cu voce tare in altar.
Ce mult as vrea sa le aud pe toate!
Noi (la strana) trebuie sa cantam si sa ne concentram pe cantari si mersul slujbei. Deci oricum nu ne putem ruga de nici un fel.

Rugaciunea personala o consider foarte importanta. Slujba nu o poate inlocui si nici invers. Este contactul nostru personal cu Dumnezeu.
La slujba nu se spun problemele noastre personale individuale.
Desi mi-as dori mult sa se puna accent si pe asta si sa se ne rugam macar o data in luna impreuna cu preotul pentru sanatate, pentru serviciu, familie si alte probleme. Acestea lipsesc din slujba totusi.

4. Intrebam despre Doxologie. Rostul ei si cand se canta de fapt.

5. Sunt de acord cu ceea ce spune Mirela ca se face inainte de inceputul slujbei.
De inchinat ma inchin la icoane. De sarutat nu pot decat cele din fata, de pe suporti. La cele de pe peretele altarului nu am cum si nu consider igienic, pentru ca acelea nu se pot sterge (este pictura pe lemn, fara sticla).
Alea de pe suporti sunt cu cu sticla si le stergem.
La noi nu vine lumea rujata la biserica. Slava Domnului.