Oare femeia care a vărsat mirul de nard, de mult preț, pe picioarele Mântuitorului, mir care valora 300 de arginți, oare nu era o exagerare? Nu, nu era. Era ofranda ei, pentru Hristos.
La fel și Primăria sectorului I, e ofranda ei pentru Hristos, mai ales că la ce bani învârte primăria, 200.000 de euro, chiar nu-i o sumă. Deși mă îndoiesc totuși sincer, că e atât, cred că-i mult mai puțin.
Catedrala Mântuirii Neamului, la fel, slavă Domnului că s-a început, ceea ce era în plan, de 100 de ani.
Ea este ofranda poporului daco-romanilor, pentru Hristos. Toate popoarele ortodoxe majoritare, sârbii, rușii, grecii, bulgarii, ucrainienii, toți au o Catedrală a Mântuirii Neamului, noi am fost ultimii care n-au avut-o.
Mă bucur că se contruiește Catedrala Mântuirii Neamului, e ca și cum ar fi câte un vas cu mir de preț diferit, al fiecărui romîn.
La fel cum mă bucur pentru Biserica Sfântului Apostol Andrei, cu mozaic din Egipt, Egiptul, care a fost una din primele țări creștine de pe pământ.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
|