Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik
abaaaabbbb63, hai recunoaște că ți-e puțin ciudă și invidie pentru ofranda dată de Primărie, Bisericii lui Hristos. Normal, tu nefăcând parte din Biserică, te râcâie mintea.
Logica ta, e ca logica lui Iuda. Și Iuda Iscarioteanul a zis la fel ca tine: acel mir putea fi vândut și banii împărțiți săracilor.
La fel spun și cei ce urăsc pe Hristos, despre orice Biserică, inclusiv despre Catedrala Mântuirii Neamului, că acei bani, putea fi dați săracilor, în feluri diverse. E corect. Dar e logica lui Iuda. Hristos însă, a văzut altfel lucrurile, cum le vedem și noi, creștinii, azi.
Tu spui exact la fel, primăria, putea folosi banii aceia în alt scop. Ești un iuda iscarioteanul în miniatură.
Nu, tu nu ai învățat nimic din Pilda Banului Văduvei. (Luca 21, 1-4) Ea a dat ultimii ei bani, pentru construcția Templului Legii Vechi. A dat acei bani și aștepta să moară de foame.
Dar tu câți bani ai dat pentru o Biserică a lui Hristos? Nici 2 euro donați prin sms.
Dar arunci cu piatra? În Hristos? Ești sigur că știi ce faci? Noi ortodocșii, deci creștinii, suntem blânzi, dar ia seamă, că Hristos e Dreptul Judecător.
Iar Matei 19, 21 acolo-i un verset care arată călugăria, monahismul. Voi aveți așa ceva în confesiunile din care faci tu parte, abaaaabbbb63 ? Sau din nou ataci, fără să știi ce vorbești, fără să știi ce faci?
Ia seamă, frățior iubit, că lupți cu Mireasa Mielului, cu Biserica lui Hristos.
|
1. Da, imi este ciuda ca banii pe care ii platim sub forma de taxe nu s-au dus unde trebuie.
2. Ce a facut primaria nu a fost din mila pentru acea biserica, ci ca intamplator aceea este biserica preferata a primarului. Ce a zis Iuda nu a zis din mila pentru saraci, ci din disperarea lui pentru bani. Iar Iisus a zis ca gestul femeii a fost pentru ca el nu o sa mai fie mult pe pamant, iar pentru saraci e timp dupa. Deci tu zici ca e bine sa tot zici 2000 de ani ca pentru saraci e timp altcandva, nu?
3. In pilda banului vaduvei, se arata ca o donatie extrem de mica poate fi mult mai intaltatoare decat una imensa. Extrapoland-o in zilele de azi: O biserica micuta, traditionala, din lemn, este mult mai inaltatoare decat cea mai mare catedrala ortodoxa din lume.
4. Aparent am dat, prin taxe, sa se faca pardoseli si catedrale. In plus, te asigur ca am dat bisericilor unde stiam ca preotii fac un bine imens comunitatii (Preotul care a facut biserica pentru surdo-muti din Bacau).
5. Nu cred ca este calugaria, ca aceasta a aparut mai tarziu. In plus, cei din conducerea BOR nu sunt calugari?
6. Nu, nu lupt impotriva Bisericii lui Hristos. Lupt pentru dreptul meu de a nu-mi fi folosite taxele la lucruri pe care nu le agreez in nici un fel.