În prealabil postat de Igor_Paslusnik
Serios, abaaaabbbb63 ? :)
1. Cât de greșit gândești... dar nu mă mir, nu poți primi har, să vezi limpede, fiindcă ești eretic... Dar poți să nu mai fi eretic...
Banul văduvei, era mila ei pentru Templu, sau iubirea ei ? Era milă, nu ? Avea nevoie Templul de acei doi bani ai ei ?
Banii care erau dați de oameni, cuferele cu galbeni de aur, alături de banii văduvei, erau dați "unde trebuie" sau nu ?
2.Avea nevoie Templul de atâta aur, sau putea să facă un Templu, frumos, micuț, din lemn ?
De ce a dat poruncă Dumnezeu, cum să se facă Templul și să fie mare ?
Deci, ce înțelegem de aici ? Catedrala e una, Biserica de lemn e alta, fiecare are rolul ei, proniator și mântuitor.
3.Donațiile de azi ale fiecărui credincios după putere și credință, sunt date "unde trebuie" ?
Donațiile guvernului, sunt date "unde trebuie" ?
...
4..Fiecare are partea lui, meritată din partea noastră. Hristos partea Lui, acordată din partea noastră, iar săracii, partea lor, dăruită din partea noastră.
Pentru săraci, mai merge și cuvântul lui Pavel: cine nu muncește, nici să nu mănânce. Săracii, sunt în special bolnavii, neputincioșii, orfanii, văduvele.
Dar cum să vezi acestea, dacă ești în întunericul ereziilor ? N-ai cum, efectiv, dovedit.
5.De aici, din cuvintele Sfântului Ioan, vine și Matei 19, 21, cel citat de tine. Vindeți averea ta și urmează lui Hristos, adică ce poți să-i dai mult lui Hristos, decât însăși viața ta ? Se leagă cu ce spune Sfântul Ioan mai sus, altă suferință mai mare nu există, altă jertfă mai mare nu există.
...
Toate se leagă, abaaaabbbb63.
Da, ce ai dat tu, ca să ajungă la Biserica lui Hristos, e o parte pe care guvernul a dat-o spre gestionare Primăriei sectorului 1. Impozitul tău pe salar nu-i chiar imens. Iar adunate impozitele celor 20 de milioane de români, iar de acolo luați 200.000 de euro, deși cred că-i mai puțin, deci partea ta, ar veni 5 bani, adică 5% dintrun leu românesc.
6.Comparat cu ce spune Duhul Sfânt, prin Gura de Aur a Sfântului Ioan, tu nu ai suferit deloc pentru acei 5 bani. Hai fie 10 bani. Hai fie și un leu. Hai fie și 10 lei, din impozitul tău.
Unde mai pui că suferința nu numai că nu există, dar tu nici nu ai vrut să dai acei bani, pentru nici o dungă de zugrăveală întro Biserică a lui Hristos ?
...
7. Dacă nu agreezi în niciun fel lucrurile lui Hristos, asta-I vei spune Lui, Personal, și Sfinților care te vor judeca, nu nouă, creștinilor pe forum.
8.Mihai, nu am nimic împotriva averilor ereticilor, păgânilor, ateilor și nici a creștinilor. Am amintit doar de averile lor, ca să se facă un studiu corect, un reportaj transparent, comparativ, nu mincinos și instigator la îndepărtarea turmei lui Hristos, spre gurile lupilor și oameni conduși de demoni.
Hristos a înviat, oameni buni !
|