Citat:
În prealabil postat de Corinusha
2.Si totusi, care e rolul Catedralei Mantuirii Neamului? Exolica te rog, ca eu nu vad decat o constructie gigant, sa aiba si Romania cu ce se lafai...
|
Și totuși care era rolul mirului scump vărsat de femeie pe picioarele Mântuitorului ?
Îmi răspunzi la întrebarea asta și îți răspund și eu care-i rolul Catedralei Mîntuirii Neamului.
Citat:
3.Nu, nu sunt date unde trebuie, dar macar biserica ar putea sa foloseasca donatiile UNDE TREBUIE, daca restul nu sunt in stare...
|
Rămânem pe esență, pe calea mântuitoare: mirul a fost dat "unde trebuie", de femeia acea, sau nu "unde trebuie"? Și dacă a fost dat unde trebuie, noi ce putem face astăzi, să-i urmăm exemplul femeii ?
Citat:
4.Mai Igor, sunt oameni care nu muncesc pentru ca nu ii angajeaza nimeni. Nici macar sa faca curat in biserici. Dar tu ai de toate, nu sti asta si nici nu te intereseaza suficient incat sa afli de ce nu muncesc e fapt unii.
|
Iubita mea surioară, cu cei de vină Hristos că nu-i angajează nimeni? Cu ce sunt de vină creștinii? Cu ce e cineva de vină că lor nu le-a plăcut să învețe, că nu sunt mulțumiți cu ce li se oferă de lucru la bursa forței de muncă din fiecare județ, sau cu faptul că sunt des dați afară fiindcă sunt bețivani, cu ce e cineva de vină că ei sunt nemulțumiți că nu au mai mult materialism, sunt plictisiți de familie și de alte bunătăți ale gospodăriei lor, cu ce-i cineva de vină ?
Citat:
5.Si aia 5 bani, adunati de milioane de platitori de taxe, se aduna si ajung a face 200.000 euro, bani care puteau merge la o cauza cu adevarat buna.
|
Ce altă cauză mai bună să fie decât slujirea cu fiecare fibră a corpului nostru lui Hristos și aproapelui ?
Ce altă bucurie mai mare ? Ce altă dulceață mai mare ?
Nu există altceva mai dulce, decât să știi că orice faci, faci pentru Hristos, și pentru oameni.
Citat:
6.Nu, el nu a suferit, cum nu a suferit nici e, nici tu, dar au avut de suferit cei care puteau fi ajutati si totusi s-a ales a moderniza o biserica sau orice alt lucru neprioritar.
|
Suferința azi, e dată de fiecare câți bani are. Dacă nu ai bani, ai suferință. Dacă are cineva bani, indiferent ce face cu ei, pentru ceilalți, e suferință, că n-au și ei, acei bani, ca acel cineva.
Până și scopul și înțelesul suferinței nemateriale, s-a transformat în lucru care ține de material.
Prioritar pentru creștini, nu sunt banii, nici nu pot fi, ci mântuirea. De aceea, în Faptele Apostolilor, creștinii adunau toate averile lor la un loc, și apoi Apostolii împărțeau în mod egal tuturor, ce s-a adunat. Și așa biruiau orice stare de invidie materială a oricui.
Citat:
7.Parohiile de azi nu-s conduse de Hristos, decat vu vorba; ce nu agreez eu (chiar daca nu m-ai intrebat pe mine), e felul in care preotii parohi uita ca sunt alte lucruri prioritare; nu trebuie neaparat sa reconstruiasc biserica daca nu are probleme, nu trebuie sa repicteze peretii daca ei arata foarte bine si asa, nu trebuie sa bga incalzirea in pardoseala si alte luxuri, ci trebuie sa ii ajute pe cei ii nevoie; caci din banii credinciosilor o face, nu din ai dansului.
|
Cel mai slab preot, face totuși mai mult decât cel mai râvnitor mirean.
Prin toți preoții, Hristos lucrează. În fiecare parohie. Încă de la Cincizecime. Renovarea Bisericii, fi sigură că se face doar la strictă nevoie, pictura nu se restaurează decât după 50 de ani sau chiar mai mult, că așa e tehnica frescelor.
Dacă ai studia teologie, ai știi lucrurile astea.
Încălzirea în pardoseală chiar nu costă mult. Și eu mi-am pus la bucătărie, care are 6 pe 5 metri, și m-a costat puțin peste 1000 de lei. Nu-i scump. Am căutat și am găsit.
Iar pentru creștini, dacă se vorbesc cei din parohie, și sunt de acord cu proiectul și adună bani, ce e greșit în asta?
Decât să te prindă reumatismul, stând în genunchi, mai ales persoanele în vârstă, mai bine un proiect folositor.
Turma cea mică a lui Hristos, merită. Chiar merită.
Citat:
8.Si cu ce ne ajuta studiul ala? Sa se fca un studiu despre destinatia banilor primiti ca donatii ale bisericilor fiecarei confesiuni, sa vedem apoi cine pe unde si ce lucruri frumoase fac/nu fac.
|
Fi sigură că preotul nu face de capul lui. Că are un consiliu de administrație, are un consiliu parohial, are un epitrop, un protopop, înainte de-a răspunde în fața lui Hristos pentru faptele sale, răspunde în fața oamenilor.
Fiecare parohie e responsabilă cum își gestionează banii, și de obicei e pe placul credincioșilor, le face părintele ce își doresc. Și e bine așa.
Din nou, n-ai studiat teologie, nici nu ești activă în viața parohială, ca să cunoști lucrurile astea, dar ataci Biserica lui Hristos, și smintești pe cei mai mici în credință.
Ai mare grijă, că nu faci bine ce faci, Corina dragă.
Citat:
Igor, imi pare rau ca doar de tine m-am legat pe-aici, nu a nimic persnal cu tine; am raspuns unor afirmatii care sunt putin incomplete; Si acum sunt inca incomplete; mereu e loc de mai bine.
|
Draga mea, nu mi-ai greșit cu nimic, nu-ți fă griji. Fiecare gândește, vorbește și făptuiește, după cât iubește. Așa a fost dintotdeauna, așa va fi până la sfârșitul veacurilor.