View Single Post
Vechi 21.05.2015, 09:18:49
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Și totuși care era rolul mirului scump vărsat de femeie pe picioarele Mântuitorului ?
Îmi răspunzi la întrebarea asta și îți răspund și eu care-i rolul Catedralei Mîntuirii Neamului.
femeia si-o fi permis. Tara asta nu-si permite nici sa traiasca caltmea de pe o zi pe alta si tie iti trebe catedrala de MILIARDE de euro... vorbea cineva de romanul fudul pe alt topic...
raspunzi cu o alta intrebare...ca sa ai timp sa gasesti un raspuns, oare? uite, eu nu stiu rolul mirului scump varsat de femeia aceea, dar stiu ca era cu Iisus si a crezut in El. Eu nu cred in ce a ajuns sa fie astazi biserica. Cred in Dumnezeu, in Iisus care nu a propovaduit niciodata luxul. Ir femeia nu a pus pe nimeni sa plateasca mirul, asa cum noi platim azi, vrem - nu vrem, constructii de catedrale si biserici la fiecare 500 metri.

Citat:
Rămânem pe esență, pe calea mântuitoare: mirul a fost dat "unde trebuie", de femeia acea, sau nu "unde trebuie"? Și dacă a fost dat unde trebuie, noi ce putem face astăzi, să-i urmăm exemplul femeii ?
Noi am putea in primul rand sa facem astfel incat sa nu existe in tara macart muritori de foame si oameni fara adapost. Sa rezolvam problemele grave ale tarii, apoi sa construim catedrale de x zeci de etaje.

Citat:
Iubita mea surioară, cu cei de vină Hristos că nu-i angajează nimeni? Cu ce sunt de vină creștinii? Cu ce e cineva de vină că lor nu le-a plăcut să învețe, că nu sunt mulțumiți cu ce li se oferă de lucru la bursa forței de muncă din fiecare județ, sau cu faptul că sunt des dați afară fiindcă sunt bețivani, cu ce e cineva de vină că ei sunt nemulțumiți că nu au mai mult materialism, sunt plictisiți de familie și de alte bunătăți ale gospodăriei lor, cu ce-i cineva de vină ?
Cu faptul ca au si cresinii afaceri proprii sau sunt sefi, si culmea la fel fac si ei; nu angajeaza asa ceva ca deh...si aici urmeaza scuze penibile, fara ca macar sa fi dat o sansa omului...
Cati sunt aceia? Sa zicem ca-s jumatate din cei neangajati, da u cealalta jumatate ce fci? Raman fara sansa ca nu au una, nu? Cate locuri e munca ofera bursa locurilor de munca intr-un oras mic? Nici in unle orase mari nu ofera nimic; si stau cu tot cu facultate ca nu te angajeaza nimeni, nici macar ca femeie de servici, ca eh, ai prea multe studii pentru asa ceva, iar in alte locuri nu te angajeaza ca ai prea putina experienta, si asa mai eparte. PLUS datul e locuri demunca la rude. Da, si crestinii tai fac asta.
Care bunatati? Ca degeaba ai o familie si esti bucuros e asta, and esti pe punctul e a o pierde pentru c nu le poti oferi nimic? Ca familiei tale ii merge bine, ca familia mea reuseste sa se tina la suprafata, e una, dar nu au toate familiile sansa asta, pentru ca bugetul care putea merge la infiintarea unor locuri de munca, se duc pe lucruri care momentan mai pot astepta.

Citat:
Ce altă cauză mai bună să fie decât slujirea cu fiecare fibră a corpului nostru lui Hristos și aproapelui ?
Ce altă bucurie mai mare ? Ce altă dulceață mai mare ?
Nu există altceva mai dulce, decât să știi că orice faci, faci pentru Hristos, și pentru oameni.
Exact, si pentru oameni. Acestia nu prea exista in ecuatiile tale...

Citat:
Suferința azi, e dată de fiecare câți bani are. Dacă nu ai bani, ai suferință. Dacă are cineva bani, indiferent ce face cu ei, pentru ceilalți, e suferință, că n-au și ei, acei bani, ca acel cineva.
Până și scopul și înțelesul suferinței nemateriale, s-a transformat în lucru care ține de material.
De fapt, asa vazi tu lucrurile. Suferinta, azi, e data de supravietuire; de posibilitatea de a face ca familia ta sa nu moara de foame sau sa nu ajunga pe strada. Cand astea nu lemai poti face, atunci da, se instaleaza suferinta si deznadejdea, inclusiv in Dumnezeu. Pentru ca a permit toate rahaturile care se intampla.
Dar nu-s eu in situatia aia, si nu esti nici tu; eu cunosc cazuri, nu stiu tu daca cunosti.

Citat:
Prioritar pentru creștini, nu sunt banii, nici nu pot fi, ci mântuirea. De aceea, în Faptele Apostolilor, creștinii adunau toate averile lor la un loc, și apoi Apostolii împărțeau în mod egal tuturor, ce s-a adunat. Și așa biruiau orice stare de invidie materială a oricui.
Ba da, se pare ca da, altfel nu-ti trebuie sa construiesti ditamai catedrala intinsa pe x hectare intregi care sa si coste miliarde de euro; cum te mantuie pe tin o constructie?!
Unde imparte biserica banii celor in nevoie? Tu vezi ce scri?!

Citat:
Cel mai slab preot, face totuși mai mult decât cel mai râvnitor mirean.
Prin toți preoții, Hristos lucrează. În fiecare parohie. Încă de la Cincizecime. Renovarea Bisericii, fi sigură că se face doar la strictă nevoie, pictura nu se restaurează decât după 50 de ani sau chiar mai mult, că așa e tehnica frescelor.
Dacă ai studia teologie, ai știi lucrurile astea.
Încălzirea în pardoseală chiar nu costă mult. Și eu mi-am pus la bucătărie, care are 6 pe 5 metri, și m-a costat puțin peste 1000 de lei. Nu-i scump. Am căutat și am găsit.
Iar pentru creștini, dacă se vorbesc cei din parohie, și sunt de acord cu proiectul și adună bani, ce e greșit în asta?
Decât să te prindă reumatismul, stând în genunchi, mai ales persoanele în vârstă, mai bine un proiect folositor.
Turma cea mică a lui Hristos, merită. Chiar merită.
Sa poate nu; nu si tu asta.
ooo, da, sigur. Ai umblat prin tara?! Dar de constructii noi, la 10 metri de un deja existenta care e si goala aproape in fecare duminica, ce zici? Are preotul nevoie de parohie?! hai sa contruim; sa bagam milioane de euro si aici si sa fie la fel e goala ca si cea de la 10 matru departare... da contributia trebuie platita, banii vin...
1000 lei pentru o bucatarie? Atunci cat vine oare intr-o biserica, care numai 5 pe 6 nu este?!

Citat:
Fi sigură că preotul nu face de capul lui. Că are un consiliu de administrație, are un consiliu parohial, are un epitrop, un protopop, înainte de-a răspunde în fața lui Hristos pentru faptele sale, răspunde în fața oamenilor.
Fiecare parohie e responsabilă cum își gestionează banii, și de obicei e pe placul credincioșilor, le face părintele ce își doresc. Și e bine așa.
Din nou, n-ai studiat teologie, nici nu ești activă în viața parohială, ca să cunoști lucrurile astea, dar ataci Biserica lui Hristos, și smintești pe cei mai mici în credință.
Ai mare grijă, că nu faci bine ce faci, Corina dragă.
nu atac Biserica, atac biserica. Mai, n-oi fi studiar eu teologia, n-oi fi eu activa, dar am rude care sunt preoti; si mai vad prin biserii ce se mai pune nou, ce se darama si unde construiesc iarasi o biserica noua...

Draga mea, nu mi-ai greșit cu nimic, nu-ți fă griji. Fiecare gândește, vorbește și făptuiește, după cât iubește. Așa a fost dintotdeauna, așa va fi până la sfârșitul veacurilor.[/quote]
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote