Citat:
În prealabil postat de Corinusha
si de ce a fost transformata sotia lui Lotin stana de sare (sau piatra, nu mai stiu exact) cand s-a uitat inapoi, nu intleg...
Pai mai sus sareai ca vrei castrarea lor, acum o da la intors..ce sa mai inteleg de-aici?!
|
Pentru că nu a ascultat. I-a spus îngerul și i-a spus și soțul ei Lot, să nu se uite înapoi. Iar ea nu a ascultat.
A te uita înapoi, e o dimensiune duhovnicească de cădere. Adică îți dorești cele ce au fost, pentru că ei și-au pierdut casa și confortul gospodăriei care le-au avut în Sodoma, și deveneau pribegi, luând-o de la capăt.
Deci nevasta lui Lot, nu s-a gândit la cele duhovnicești, cele curate și vii, dăruite lor de Dumnezeu și la cât de mult supărau pe Dumnezeu, sodomiții, ci ea s-a gândit la cele materiale, la confortul căminului ei, la o stare de bine, care oricum e trecătoare, odată cu bătrânețea și bolile.
De aceea porunca a fost să nu se uite înapoi, Sfinții Părinți vorbesc mai mult despre asta, mai înalt, mai frumos, mai limpede, eu ți-am redat în câteva idei principale, ce este uitatul înapoi.
Castrarea lor, să fie atunci când hărțuiesc sau abuzează copii. Sau fac intenionat uniri intime prin locurile unde trec copii, sau instigă sistematic la lepădarea, respingerea credinței creștine. Mai bine să-și practice iadul acasă la ei, și nimeni nu are nimic împotriva lor.
Dumnezeu îi iubește și așteaptă să lepede povara nebuniei lor.