View Single Post
Vechi 21.05.2015, 14:11:23
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
si de ce a fost transformata sotia lui Lotin stana de sare (sau piatra, nu mai stiu exact) cand s-a uitat inapoi, nu intleg...

Pai mai sus sareai ca vrei castrarea lor, acum o da la intors..ce sa mai inteleg de-aici?!
Pentru că nu a ascultat. I-a spus îngerul și i-a spus și soțul ei Lot, să nu se uite înapoi. Iar ea nu a ascultat.

A te uita înapoi, e o dimensiune duhovnicească de cădere. Adică îți dorești cele ce au fost, pentru că ei și-au pierdut casa și confortul gospodăriei care le-au avut în Sodoma, și deveneau pribegi, luând-o de la capăt.

Deci nevasta lui Lot, nu s-a gândit la cele duhovnicești, cele curate și vii, dăruite lor de Dumnezeu și la cât de mult supărau pe Dumnezeu, sodomiții, ci ea s-a gândit la cele materiale, la confortul căminului ei, la o stare de bine, care oricum e trecătoare, odată cu bătrânețea și bolile.

De aceea porunca a fost să nu se uite înapoi, Sfinții Părinți vorbesc mai mult despre asta, mai înalt, mai frumos, mai limpede, eu ți-am redat în câteva idei principale, ce este uitatul înapoi.

Castrarea lor, să fie atunci când hărțuiesc sau abuzează copii. Sau fac intenionat uniri intime prin locurile unde trec copii, sau instigă sistematic la lepădarea, respingerea credinței creștine. Mai bine să-și practice iadul acasă la ei, și nimeni nu are nimic împotriva lor.

Dumnezeu îi iubește și așteaptă să lepede povara nebuniei lor.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia