View Single Post
Vechi 21.05.2015, 16:04:20
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
pentru ce dau bani?
ca cununia trebuie pltita separat, botezul trebuie platit separat, inmormantarea si locul deveci trebuie pltit separat, sa ti se faca o rugaciune se plateste separat. Deci....pentr ce dau banii? Sa stiu si eu, ca se pare ca da, a uitat.

Da, esti obligat sa platesti contributia; altfel te obliga sa o platesti si nu te cununa nicaieri ca etsi in evidentele lor ca restant. (habar nu a cum de un preot de biserica x stie ca tu esti restant la biserica din capatul celalalt al orasului, dar in fine...) Chiar daca platesti cununia separat, nu conteaza; tre' sa ai platita contributia, sau sao platesti atuni, peloc, toata restanta care ai acumulat-o.
Apoi nu stiu daca e pe bune faza cu recuperatorii, dar omul ce trange banii se foloseste de chestia asta daca nu vrei sa le pltesti.

Gata, eu am terminat pe subiectul asta, care oricum a degenerat in altele.
Pentru cununie, botez și înmormântare, regula e să dea fiecare cât vrea și cât poate. Dacă un preot cere o sumă fixă, dute spune-l la Episcopul locului.

Dacă mergi și spui preotului că nu ai și nu poți plăti, fi sigură că tot îți va oficia slujba de care ai nevoie, iar dacă nu vrea, mergi și spune-l episcopului și va lua măsuri episcopul față de acel preot. Și te va trimite la un preot, episcopul, care te va ajuta, în nevoia ta.

Singurul lucru fix, e cultul, o taxă de 50 de lei pe an, adică 4 lei pe lună. Nu merită Hristos atâta sumă ?
Sigur că merită, chiar și mai mult. Totul chiar, dacă ne dedicăm Lui viața.

Faza cu recuperatorii era o ironie, nu ți-ai dat seama?

Mi-aș dori să te ajut mai mult, dar nu știu cum...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote