View Single Post
Vechi 21.05.2015, 21:59:39
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabero Vezi mesajul
Sunt foarte suparat, tulburat.
Eu pur si simplu ma simt tare nefericit nu mai vad nimic la orizont si nu-mi gasesc pacea si linistea.
Pace vă las vouă, pacea mea v-o dau vouă. Eu nu v-o dau așa cum o dă lumea. Să nu se tulbure inima voastră, nici să nu se teamă.

In acest verset (Ioan 14:27) vedem Cine este Acela care aduce pacea. Il aveti pe El, aveti mai mult decat pacea: aveti sursa pacii.

Ce inseamna, mai exact, "il aveti pe El" ? Ni se clarifica un pic mai sus:
Dacă cineva mă iubește, va ține cuvântul meu; Tatăl meu îl va iubi și vom veni la el și ne vom face locuință la el.

Il iubiti pe Cristos ? Adica, tineti cuvantul Lui ? Atunci Dumnezeu Unul se va incuibari in inima dv.

Numai El satura. Fara El, asteptand pace si liniste de la oameni, fie nu o veti afla, fie va veti legana in iluzia fericirii, spre mai marea durere cand veti ateriza in realitate.

Citat:
Trec printr-o perioada grea, o despartire, o lipsa care mi-a marcat existenta.
Si ma simt tot mai rau si singur, nu am pe nimeni apropiat.
Singura despartire capabila sa ne marcheze existenta timp de o eternitate este despartirea de Cristos. Atata timp cat il aveti pe El, nu sunteti singur, fiindca El este foarte, foarte apropiat. Va vede si va aude neincetat. Si va iubeste. Pana acolo incat a suferit teribile torturi incheiate cu moartea lui pe Cruce, numai ca sa isi petreaca viata Lui fara sfarsit alaturi de dv. Ati mai pomenit un asemenea prieten ? Dar dv ? Ii vorbiti ? Mergeti la El la masa ? Faceti lucrurile care-i plac Lui si evitati sa faceti ceea ce stiti ca nu-i place ? Daca nu, atunci, hotarat sa nu va mai despartiti niciodata de un asemnea prieten perfect, cereti-i iertare. Va va ierta sigur, am auzit ca a iertat pana si pe un talhar.

Citat:
Cand vine weekendul devin foarte deprimat si coplesit de tot felul de ganduri...
Week-endul este partea aceea a saptamanii in care suntem in mod special invitati la masa regelui. Desigur, daca am merge la Savarsin, la masa cu regele, ni s-ar parea un week-end absolut exceptional. Dar nu la Regele Mihai mergem in fiecare week-end la ospat, ci la un rege en titre. Ba chiar la Regele regilor, la Cel in fata caruia tot genunchiul trebuie sa se plece. Deci, binestiind ca suntem invitati la un asemenea Rege, cum sa fim deprimati si coplesiti de ganduri ? Daca dv nu ati fost, veniti si vedeti unde locuieste El. Puneti-va hainele cele bune si haideti la masa la regele nostru!

Citat:
Eu nu stiu ce sa fac, unde sa-mi caut linistea si pacea ?
In Cristos si printre crestini.

Citat:
Imi doresc pe cineva in viata mea.
Este si va fi.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 21.05.2015 at 22:07:04.
Reply With Quote