View Single Post
Vechi 22.05.2015, 09:15:25
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
Oricine? Ba nu, că unora nu le place Catedrala Mântuirii Neamului, chiar și dintre creștini. Că sunt și creștini, care iubesc puțin sau deloc. Așa ca tine. Dar îi iertăm, poate trec prin momente dificile ale vieții lor. Căutăm să le fim alături, să-i sprijinim.

În rest, sunt de acord, cu tine, mai puține vorbe, mai multe fapte, mai multă rugăciune, că de asta ducem lipsă cel mai mult, de rugăciune. Întrun total de 24 de ore ale zilei, printre cei mai râvnitori creștini, abea dacă se roagă o oră. Avem nevoie de rugăciune.
acel oicine il folosisem cu alt inteles; e drept, nu se intelege exact ceam vrut sa zic prin acel oricine, dar se putea citi in context. Era vorba ca oricine = cei care;

Citat:
Luxul dat pentru Hristos, e simbolistică, și este cu adevărat facere de bine. Obiectele aurite, sunt simbolistică. Nu ne permitem să fie de aur curat, mai ales în epoca capitaliștilor, a consumului, a lăcomiei, desfrânării și nepăsării.
Bisericile ce se construiesc nu sunt proprietatea nimănui, ci sunt ale noastre, ale creștinilor, nimeni nu le ia cu ei în groapă, ca faraonii, ci ne rămân nouă, creștinilor. E pentru confortul și bucuria noastră. De aceea e atât de frumos și de bine, să fi creștin, că știi că dând altora, le oferi bucurie, celor mai mici ca tine, știi că faci parte dintrun întreg, și nu orice întreg, ci întregul veșnic, al lui Hristos. Știi, că fiind creștin, ești nemuritor. Ești cetățean al Împărăției Cerurilor. Aduni comori acolo unde furul nu le fură, și molia nu le mănâncă.

Ce minunat e să fi creștin.
Care simbolistica? Simbolostica ecand nu e lux, e ceva simbolic cu adevarat. Sunt si de argint curat suflat cu aur, stai tu linistit; ca altfe nu-mi explic cum poate costa o incoana peste 60.000 euro. O icoana cam cat o foaie A3 de mare.

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Un bizniț. Nu Corinuța?
Tu de ce te bagi? Macar scrie mi mult de 4 cuvinte, si fa-te inteles, nu-mi veni cu aluzii.
Si nu, nu e biznis, si daca e, nu ma intereseaza, atata timp cat cei care au nevoie SUNT AJUTATI.

[quote=Igor_Paslusnik;591305]Banii noștri Corina, ai creștinilor, merg acolo unde e nevoie de ei, Dumnezeu știe unde-i nevoie de ei. Dar banii trebuie coordonați de oameni, fiindcă Dumnezeu nu are nevoie de bani, ci vrea să vadă credința noastră. Iar atunci când un om este credincios, Dumnezeu lucrează prin el. [quote]

Banii, in unele locuri, sunt foarte prost coordonti, prin buzunarele tuturor, mai putin acolo unde ar trebui sa ajunga. Dar deh, asa-s si politicienii, e ce sa nu faca si unii preoti la fel?!

Citat:
Banii primăriilor, sunt ai statului și statul face ce vrea statul cu ei, repet. Acei bani nu sunt ai noștri, sunt ai stăpânirii. Înțelegi? Stăpânire care tot pe noi ne ajută și ne slujește. Dacă stăpânirea crede de cuviință că-i bine să ajute Biserica, adică tot pe noi, (noi pe noi) e un lucru de lăudat, fiindcă nu-i egoism, ci comuniune, filantropie, altruism. Adică natura oamenilor, care din esență au fost creați buni.
Ajutoarele includ desigur, teren donat pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Ar fi fost frumos să contruiască tot guvernul Catedrala, dar asta nu a mai putut, sunt prea mulți bani de dat totuși. Și nu fiindcă nu a vrut, dar n-a putut. Avem și datorii externe mari.
Iar acele numere ce le-ai dat tu mai sus, sunt false. Sunt exagerate. Nu cred că va avea 12 lifturi. Arată-mi sursa acelor numere ale tale de mai sus, fiindcă cred că-i o minciună.
Acei bani sunt ai nostri ai tuturor. Sau crezi ca statul inseamn doar stapanirea. Daca nu am fi noi, prostii statului, care sa contribuie, statul nu ar avea bani. Deci sunt banii nostri, ai tuturor.
cauta pe google, sunt vreo 2 articole pe undeva cu toate chestiile. Si e cam normal sa aiba 12 lifturi, daca te gandesti putin la suprafata utila si la cele 5 etaje totale...

Citat:
Angajarea nu are legătură cu rasismul. Deci nu e greșit să nu angajezi pe criterii de etnie. Fiindcă trebuie să nu ți cont de etnie, și apartenență religioasă. Creștinismul e toleranța prin definiție, fiind cea mai înaltă formă de iubire, cunoscută vreodată de omenire.
Poftim?!?! DE ce nu e gresit sa NU angajezi pe criterii de etnie? Apoi spui ca nu trebuie sa tii cont de etnie. Eu ce sa inteleg din frazele contradictorii?!
Si asta se intampla, tot mai des. Been there, done that, not good at all.

Citat:
Am trecut prin Luduș, când am mers la Găbud, la Metocul Oașei, La Schit, sus pe deal, Sfântul Ioan Evanghelistul, la părinții Pantelimon și Modest.
Niciun oraș nu e prea mic, Luduș sau altele, atunci când vrei cu adevărat să lucrezi ceva, undeva. Să știi că "caută și vei găsi, cere și ți se va da", e Cuvântul lui Dumnezeu și e real și viu. De obicei în orașul în care te naști, stai gratis, la părinți, sau bunici, sau așa. Dacă vrei să încerci altceva, mai periculos, te duci în alt oraș, mai mare, cauți chirie, și acolo sunt șanse să găsești altceva de lucru, depinde și pe ce profil ți-ai axat viața.
Și da, poți fi cu adevărat mulțumit cu puțin și cu bun gust. Cu simplitate și curăție, specifice creștinilor.
Dar tu dacă stai toată ziua și te uiți la "fifty shades of grey", apoi normal că randamentul tău, pe toate planurile scade și vei avea de suferit, și normal că apoi trebuie să acuzi pe cineva, că doar nu te vei acuza pe tine, nu ?
Muta-te acolo si traieste-o. Nu veni cu vorbe; ca vorbe poate zice oricine. Ca poti sa stai toata viata cu bunici si parinti, nu?!
poate tu poi, da nu toti pot, din anumit motive.

Da, poti fi multumit cu putin si gust, nu a nimic de comentat, dar nu te poti multumi cu A NU AVEA NIMIC. Nu sunt eu in situatia aia (ma rog, sunt, dar nu sunt), dar sunt oameni care nu au absolut nimic. nu or fi mult, or fi ca in statisticata, dar ei exista. De ce sa nu ii ajuti pe ei?
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote