Corina și Florin, și alții, de ce vreți să vă concentrați numai pe lucrurile rele ?
Da, știm cu toții că există lucruri rele, nu le negăm, nu le ascundem, se văd, se cunosc.
Dar știți ce? Există și lucruri bune. Și vă asigur, vă promit solemn, că lucrurile bune sunt mult mai multe decât lucrurile rele. Le depășesc cu mult pe cele rele.
În orice forme de organizare umană, există și căderi, care ajung să fie lucruri rele. Tocmai de aceea Dumnezeu a înființat Biserica. Prin Biserică, omul, poate să fie mult mai atent și va cădea mult mai greu, aproape deloc, cu cât are dragoste mai mare, cu atât va cădea mai greu, mai rar, sau niciodată, fiindcă "dragotea nu cade niciodată", spune la Corinteni.
Dacă se umple de har și dorește sfințenia în fiecare zi a vieții lui, prin iubire, iertare, rugăciune, smerenie și virtuți.
Dragii mei, cu toții am trecut prin experiențe bune și mai puțin bune, știm ce să facem, ne luptăm, ne silim.
Dar dacă tot ne stresăm, ne agităm, să arătăm numai răul și nimic din cele bune, și nu vrem să acceptăm Adevărul, că majoritatea covârșitoare a românilor o duc modest și bine, atunci ne vom îmbolnăvi.
Da, există și oameni care o duc rău, dar nu fiindcă vor, ci fiindcă nu pot, nu au capacitate mintală, sau nu au voință, sau sunt leneși, sau sunt cu alte patimi și neputințe.
Dumnezeu nu ajută un om, care nu vrea să fie ajutat, la fel cum nu mântuiește cu forța, pe cine nu vrea să fie mântuit. E drept ce spun ?
Atâta vreme cât purtăm suflu în piepturile noastre, să ne silim să fim buni, blânzi, creștini vii și curați, să nu facem compromisuri, să fim nevinovați, să lepădăm viața cea rea și veche, prin pocâință, prin lacrimi, tainele Bisericii, Biblie, Cuvintele Părinților, și știți apoi ce se petrece? Vom primi har, o stare mai presus de cuvinte, mai presus de gânduri și trăiri.
Mă iertați că vă spun așa grosolan, dar a avea har, este ca și cum ai fi drogat.
Harul vine la aceia care iubesc și iartă și se roagă și înmulțesc virtuțiile. Și cu cât ai mai mult har, râvnitor fiind, cu atât mai mult vrei să fi cu Dumnezeu, cu atât mai mult vei iubi să fi creștin, să fi în Dumnezeu.
Și cu atât îți pasă mai puțin de materialism, de bani, de stres, cu atât mai mult te vei mulțumi cu necesarul, cu bucuriile mărunte, cu familia, cu copii, cu prietenii, cu care dacă bem un pahar de apă împreună, în niște haine second hand, dar vorbim din Sfinții Părinți, simțim așa o mare bucurie, și mângâiere a simplității, de la har, încât puține bucurii, o întrec pe aceea.
Vă invit și vă doresc să gândiți binele, ca și viața voastră să se umple de bine, să nu ne concentrăm asupra răului, căci atunci îl alimentăm, îi dăm atenție, ne va păsa mai mult de rău, decât de bine.
Dar dacă ne vom opri, și vom începe să gândim binele, frumosul și adevărul, dacă vom ierta, vom căuta să înțelegem căderile celorlalți, ne va milă de ei, îi vom ajuta atât cât îi vom iubi cu adevărat și rezultatele vor veni, fără să le dorim și să le cerem, vom descoperi pe Hristos.
Aș vrea să vă spun atât de multe... Personal, sunt foarte bucuros că sunt creștin, că am făcut teologia, că nu m-am axat pe alte domenii, deși puteam, dar am condierat pierdere de timp.
Ce minunat și frumos și puternic și blând, e creștinismul, ce tainic și veșnic e Hristos...
Iubiți, dragi creștini. Iubirea vindecă și ridică. Înalță și desăvârșește. Dă înțelepciune, putere, avânt, mulțumire, și tot lucrul bun.
Iubiți, că nu știm cât mai avem de trăit... Trăți frumos și curat... Iubiți...
Iertați-mă.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Last edited by Igor_Paslusnik; 25.05.2015 at 02:49:13.
|