Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik
Corina și Florin, și alții, de ce vreți să vă concentrați numai pe lucrurile rele ?
|
Pentru ca e plina lumea de ele si sar in ochi la orice pas. Sunt, din pacate, mai multe lucruri rele decat bune. Normal ca ma concentrez pe cele rele.
Citat:
Da, știm cu toții că există lucruri rele, nu le negăm, nu le ascundem, se văd, se cunosc.
Dar știți ce? Există și lucruri bune. Și vă asigur, vă promit solemn, că lucrurile bune sunt mult mai multe decât lucrurile rele. Le depășesc cu mult pe cele rele.
|
Da-mi te rog niste exemple; muuulte exemple, sa vedem si noi ca-s mai multe; noi, astia de vedem numai lucrurile rele.
Citat:
În orice forme de organizare umană, există și căderi, care ajung să fie lucruri rele. Tocmai de aceea Dumnezeu a înființat Biserica. Prin Biserică, omul, poate să fie mult mai atent și va cădea mult mai greu, aproape deloc, cu cât are dragoste mai mare, cu atât va cădea mai greu, mai rar, sau niciodată, fiindcă "dragotea nu cade niciodată", spune la Corinteni.
Dacă se umple de har și dorește sfințenia în fiecare zi a vieții lui, prin iubire, iertare, rugăciune, smerenie și virtuți.
|
In biserica, se cade la fel, daca nu mai mult decat oriunde altundeva. Pentru ca omul e la fel; ba chiar posibilitatile de castig al unora de pe la conducerea parohilor e aproape nelimitat.
Citat:
Dragii mei, cu toții am trecut prin experiențe bune și mai puțin bune, știm ce să facem, ne luptăm, ne silim.
Dar dacă tot ne stresăm, ne agităm, să arătăm numai răul și nimic din cele bune, și nu vrem să acceptăm Adevărul, că majoritatea covârșitoare a românilor o duc modest și bine, atunci ne vom îmbolnăvi.
|
Adevarul pe naiba. Majoritatea se chinuie sa traiasca depe o zi pe alta, chiar dc , in aarenta au si o locuinta si un loc e munca. Locuinta ata costa, si se platesc rate lunare pe zeci de ani; daca nu ai platit 3 rate, te-ai cam ars; esti dat afara; fara nimic; te stresezi sa lucrezi undeva, indiferent daca cu acte sau fara acte, numai sa sti ca nu esti dat afara din casa.
Citat:
Da, există și oameni care o duc rău, dar nu fiindcă vor, ci fiindcă nu pot, nu au capacitate mintală, sau nu au voință, sau sunt leneși, sau sunt cu alte patimi și neputințe.
|
zici?! Si cum se fce ca pe aia nu ii ajuta biserica asta cu fonduri si cifre de afacei enorme? doar ar avea de unde. Daca zici ca-s asa putini...
Citat:
Dumnezeu nu ajută un om, care nu vrea să fie ajutat, la fel cum nu mântuiește cu forța, pe cine nu vrea să fie mântuit. E drept ce spun ?
|
N sti tu care vrea sa fie ajutat si care nu, asa ca nu prea poti zice asta cu convingerea ca cei neajutati nu vor sa fie ajutati ei insisi. Nu vor altii sa ii ajute poate.
Citat:
Atâta vreme cât purtăm suflu în piepturile noastre, să ne silim să fim buni, blânzi, creștini vii și curați, să nu facem compromisuri, să fim nevinovați, să lepădăm viața cea rea și veche, prin pocâință, prin lacrimi, tainele Bisericii, Biblie, Cuvintele Părinților, și știți apoi ce se petrece? Vom primi har, o stare mai presus de cuvinte, mai presus de gânduri și trăiri.
|
Pana alta trebuie sa supravietuiesti si sa te chinui si sa tragi; crez ca unul care are 2-3 joburi mai are timp si chef de rugaciuni si taine si tot ce indrugi acolo? Ala saracu nu stie cand va reusi sa puna capul pe perna sa doarma si el 3-4 ore.
Citat:
Mă iertați că vă spun așa grosolan, dar a avea har, este ca și cum ai fi drogat.
|
nu stiu cum e sa fi drogat, dar nici nu vreau sa aflu. asa ca,, nu mersi.
Citat:
Harul vine la aceia care iubesc și iartă și se roagă și înmulțesc virtuțiile. Și cu cât ai mai mult har, râvnitor fiind, cu atât mai mult vrei să fi cu Dumnezeu, cu atât mai mult vei iubi să fi creștin, să fi în Dumnezeu.
Și cu atât îți pasă mai puțin de materialism, de bani, de stres, cu atât mai mult te vei mulțumi cu necesarul, cu bucuriile mărunte, cu familia, cu copii, cu prietenii, cu care dacă bem un pahar de apă împreună, în niște haine second hand, dar vorbim din Sfinții Părinți, simțim așa o mare bucurie, și mângâiere a simplității, de la har, încât puține bucurii, o întrec pe aceea.
|
Cum sa iti pese putin dematerialism, bani, strez, cand ai de intretinut o familie; unii au de hranit 5-6 guri. Ce bucurii marunte mai gasesti atunci?! Sunt oameni care nici sa manance o luna de zile, in fiecare zi, nu isi permit, si tu vorbesti de haine second hand. Noroc ca prin unele locuri au deschis primariile cantine ale saracilor.
Citat:
Vă invit și vă doresc să gândiți binele, ca și viața voastră să se umple de bine, să nu ne concentrăm asupra răului, căci atunci îl alimentăm, îi dăm atenție, ne va păsa mai mult de rău, decât de bine.
Dar dacă ne vom opri, și vom începe să gândim binele, frumosul și adevărul, dacă vom ierta, vom căuta să înțelegem căderile celorlalți, ne va milă de ei, îi vom ajuta atât cât îi vom iubi cu adevărat și rezultatele vor veni, fără să le dorim și să le cerem, vom descoperi pe Hristos.
|
Te invit sa vezi si raul, ca sapoti gandi solutii de a-l combate...
Ce simplu e in vorbe... daca ar fi asa si un viata reala, pentru toti... nu am mai avea discutia asta.
Citat:
Aș vrea să vă spun atât de multe... Personal, sunt foarte bucuros că sunt creștin, că am făcut teologia, că nu m-am axat pe alte domenii, deși puteam, dar am condierat pierdere de timp.
Ce minunat și frumos și puternic și blând, e creștinismul, ce tainic și veșnic e Hristos...
|
Bravo tie. O sa poti fi preot, si, ca toti, o sa ai casa, o sa ai masina, si normal ca n-o sa te doara capul de ziua demaine.
Esti inca tanar; o sa dai tu e greutati mai mari ale vietii; o sa vezi atunci daca mai poate merge filosofeala ta; daca vei mai vedea atatia norisori pufosi...
Citat:
Iubiți, dragi creștini. Iubirea vindecă și ridică. Înalță și desăvârșește. Dă înțelepciune, putere, avânt, mulțumire, și tot lucrul bun.
Iubiți, că nu știm cât mai avem de trăit... Trăți frumos și curat... Iubiți...
Iertați-mă.
|
Aici sunt de acord cu tine; Dar iubiti pe toata lumea, nu discriminati in functie de religie, apartenenta etnica, orientare sexuala si altele. Abia cand n-o sa mai discriminati, abia apoi puteti zice ca sunteti cu adevarat crestini.
Pentru ca unele manifestatii ale crestinilor nu sunt deloc pasnice, ci instiga la ura si ucidere. Noroc ca nu-s mediatizate prea multe manifestatii de genul; are biserica destule bile negre; nu ma are nevoie si de altele.
ateii agnosticii, macar nu se considera neaparat plini de iubire si pace si intr-ajutorare...
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
|