Citat:
În prealabil postat de IlIegh
...Scopul meu este sa-mi eliberez mintea de ganduri negative, sa-mi cresc tonusul general si toate astea pentru a avea o mai mare productivitate in activitatea pe care o desfasor.
Si nu pentru a ajunge in Rai, sau a trai vesnic, sau sa ajung in sanul lui Dumnezeu. Nu-mi pasa daca toate acestea exista, nu le neg, dar nici nu imi pun probleme existentiale legate de acestea.
Eu vreau doar sa ma purific pentru ca nu mai suport atatea interferente negative pe care singura mintea mea le creaza.
Credeti ca religia este singura solutie. Daca da, de ce Dumnezeu nu m-ar ajuta chiar si asa stiind ca nu-mi pasa daca El exista sau nu. Important este ca eu vreau sa fiu mai bun, e ceva rau in asta ?
|
Tu incepi prin a pune voia ta inainte de a o pune pe a Domnului. Crezi ca esti indreptatit, daca nu faci si tu ceea ce spune doctorul ? Tu spui asa: vreau sa scap de cancer, dar ca sa traiesc si fara sa ma duc la doctor sau sa incerc sa ma tin de tratamentul pe care mi-l prescrie. Pai nu merge asa. Asa este si in credinta noastra. Cum sa vreau sa scap de gandurile negre daca nu e suficient numai sa vreau. Pai de ce ? Fiindca numai daca particip, conlucrez, ascult si fac, atunci si numai atunci pot scapa de gandurile negre, de pacat, de amintirea lui, astfel incat sa-mi dauneze.(aici ma refer la amintirea pacatului) E ca si cum ai zice vreau sa am 50 de ani asa deodata. Cred ca glumesti. Documenteaza-te mai intai, cunoaste, invata, intra in sanul Bisericii, apoi vei stii. Stiind, icearca sa iubesti si iubind apoi cere si ti se va da. Toate acestea insa nu se infaptuiesc fara Credinta. Citeste mata daca vrei pe site ca a aparut ceva interesant: "Vointa de a fi vindecat."
Doamne ajuta !