Subiect: Istorii cu talc
View Single Post
Vechi 29.05.2015, 22:13:42
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Doua oglinzi

Se spune că odată Satana, pentru a păcăli pe oameni, a inventat o oglindă ciudată. În ea tot ce era bun și frumos se vedea exact pe dos, adică meschin și zbârcit. Iar tot ce era rău și urât era amplificat la maximum. Diavolul își ducea îngrozitoarea oglindă peste tot în lume. Și toți cei care se uitau în ea se cutremurau: orice lucru apărea deformat și monstruos. Cel viclean se distra copios cu oglinda sa; cu cât lucrurile erau mai respingătoare, cu atât îi plăceau mai tare. Dar într-o zi oglinda s-a spart, iar cioburile, mai mici decât firele de nisip, au intrat în ochii oamenilor. Și de atunci toți au început să vadă lucrurile anapoda. Fiecare suspecta pe aproapele său, oricine vedea mai degrabă răul din jurul său decât binele. Situația era dezastruoasă. Demonului îi ieșise socoteala. Ce era de făcut?
Doar cu o oglindă bună se putea remedia situația. „Îl voi trimite în lume pe Fiul meu, spuse Părintele Ceresc. El este chipul Meu, oglinda Mea. În El se reflectă bunătatea, dreptatea și iubirea Mea. În El se observă chipul omului, așa cum l-am creat și l-am vrut Eu.“ Și Hristos a venit pe pământ. Cine privea la El redescoperea frumusețea și adevărul, fugind de egoismul și disprețul, nedreptatea și ura semănate de diavol. Dar nu toți iubeau această oglindire în chipul lui Iisus. Pentru aceasta cei răi L-au ucis, dar vuietul Duhului Sfânt a făcut ca cioburile oglinzii lui Dumnezeu să fie împrăștiate în lumea întreagă.
De atunci, aceia în ai căror ochi intră fie și cea mai mică parte din oglinda dumnezeiască încep să vadă lumea și pe oameni așa cum îi vedea Hristos. În ochii lor chiar și răutățile și nedreptățile sunt cu putință de schimbat și învins. Tu în ce oglindă privești lumea?