View Single Post
Vechi 30.05.2015, 21:01:26
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Vitiate Vezi mesajul
Da frate, iar începem cu nuante personale? Ideea e ca doar Bisericile se ocupa de cei spre care societatea ridica din umeri, considerandu-i dispozabili. Si cum oricare din noi poate, fereasca Dumnezeu si Maica Domnului, ajunge in stare situatie. Ceva gresit in acest rationament? Nu.
Elita "lumii" priveste spre "noi" cu dispreț.Eronat? Nu.
Chiar tu ziceai ca Biserica e spital de suflete (si uneori si trupuri) si mult mai mult. Corect.
De ce am scris chestia aia la locatie? Pentru ca îmi place sa apelez la literatura, stiinte, arte (inclusiv "a saptea arta") ca sursa pentru mica si prapadita mea inspirație. Korriban era, in universul de gaming SWTOR, o lume-cimitir, si chiar mai rău, o lume coruptă spiritual. Ori, mai ales zilele astea, de când cu referendumul irlandez, prin care poporul botezat cândva de Sf. Patrichie a ales sa se inchine la întunericul din sine, ridicând (vorba vine) pumnul spre Dumnezeu, am sentimentul ca noi, "gloriosul" om cazut, exact asta vom face din Mama Terra: un Korriban real.
De ce semnătura? Pentru ca statul îndelung in afara Sfintei Biserici nu mi-a adus decât rele. Pentru ca, intr-adevar stiinta actuala, când este ideologizata, este naravas de inconstanta: nu mai exerseaza si exercita disciplina cunoasterii, ci aglutinarea sub diverse steaguri ideologice, care mai de care mai fara/impotriva lui Dumnezeu.
Nu am nimic de ascuns. Si frate, ma doare si deranjează atacul personal. Daca ai ceva de obiectat, fa-o privat sau metaforic. Tratează pe altui cum vrei tu sa fii tratat: e in legea naturala, Torah, Talmud, Evanghelii, Patristica, Quran, etc. Adica in tot ce este credinta abrahamica.
De ce nu vrei tu să te faci băiat cuminte?
Adolescența a trecut, guvernele au mai căzut, primăvara e și ea pe ducă, vine vara bine-mi pare etc.
Numai tu insiști să faci pe puștiul teribilist, sîcîit ce-i drept de unele mici necazuri (dar cine nu are?) și joci la nesfârșit rolul unui aiurit nebunache, când, de fapt, atâta inteligență și sensibilitate ar putea fi folosite în scopuri mult mai nobile. Că nu de minte ori de inimă duci lipsă, har Domnului!
Ci de un țâr de curaj pentru o ascultare de duhovnic și, de ce nu, de un furnizor calificat de prafuri pentru emotivitatea cam scăpată de sub control. Măcar o vreme, până trece mâța neagră și ceasul rău care parcă și-a înțepenit limbile în părul tău...
Hai, liniștește-te până nu-i cam târziu... Cu adevărat mi-ar părea rău și cred că nu doar mie.... Mai sunt și alții îngrijorați pentru tine pe forum, nu sesizași?
Reply With Quote