Nu, nu am mințit. Niciun Patriarh ecumenic nu se consideră sfânt. Sanctitate, este termen folosit doar în scrisori oficiale, repet. Și se folosește extrem de rar, ca formă de respect pentru funcția administrativă ce o are. Dar el este egal cu toți ceilalți episcopi.
Da, fiecare care citește, știe ce este Sanctitate, când și cum se folosește, pentru Ortodoxie. Aproape că nu se folosește. Pe când în ereziile franco-latine, chiar și în engleză tradus se folosește Holy Father. E normal ? Sigur că nu.
Nu urăsc Biserica, urăsc ereziile "romano-catolicilor" adică franco-latinilor, protestanților și neo-protestanților.
Și fiindcă nu am schimbat subiectul, îți dovedesc:
Citat:
În prealabil postat de GMihai
Eh, mai am timp de una.
De fapt, sunt chiar două. În primul rând, așa zisa "definiție" nu este definiția Purgatorului, așa cum învață Biserica Catolică. Este o invenție a ta. Deci, prima minciună.
În al doilea rând, culmea !!! chiar în așa zisa "definiție", ai introdus termenul "iad". Și atunci, cum să pretinzi că ar învăța catolicii că nu există Iad ?!!!!! Minciuna a doua.
|
Deci, vreau să vorbim despre asta. Fiindcă n-am schimbat subiectul, ci sunt în plin subiect. Purgatoriul este erezie. Dovedesc asta. Dar te las să dai dogma oficială a franco-latinilor, care să susțină, biblic și patristic că purgatoriul nu este o erezie.
(iar numele meu real, desigur, este confidențial, îți reamintesc a 8-a oară, nu am mințit cu nimic, doar că nu vorbesc despre asta)