Obiceiul meu de a minți nu există.
Patriarhul Constantinopolului, nu stă pe un scaun Sfânt, iar el nu este Sfânt. Sanctitate, este o formulă de adresare din scrisori, și comunicate oficiale, nu se folosește în modul uzual și permanent, precum la Patriarhul eretic al Romei, căruia mereu i se spune "Sfânt" Părinte, stă pe un scaun "Sfânt", și nu poate să greșească în ce spune, se declară fără de greșeală, infailibil. Niciun Patriarh al Ortodoxiei, nu se declară fără de greșeală, nu spune că este infailibil și nu spune că nu poate greși. Toți Patriarhii Bisericii Creștine, sunt egali, față de Patriarhul Romei care nu vrea să se considere egal cu ceilalți, contrar Bibliei.
N-am pentru ce să-mi cer scuze, acesta e Adevărul, și este dogmă pentru franco-latinitate, se numește dogma primatului papal și dogma infailibilității papale. La fel ca dogma purgatoriului.
Și desigur, acele dogme, sunt erezii, adică minciuni. Diavolești.
Recapitulăm de oricâte ori e nevoie.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Last edited by Igor_Paslusnik; 02.06.2015 at 22:31:12.
|