Citat:
În prealabil postat de Corinusha
vreau si eu dovada aceea, daca zici ca e dovedit... Eu stiu ca e cum zicea abaaa...
|
Actul sfințirii nu atârnă de vreun lucru de pe lumea asta. Nici un lucru din lume nu se poate ridica singur peste limitările lui firești naturale.
Iar dacă se întâmplă minuni, în toate planurile vieții omului (fizic, psihic, social etc.), prin rugăciunile unor oameni către Cer, aceasta arată simplu că sfințirea vine de Sus, iar nu de la buruieni.
Similar, iar asta o scriu pentru "postitorii" de pe forum, îmbunătățirea unui om nu vine din legumele ori frunzele cu care înlocuim carnea, laptele și ouăle, nici din abstinența prin care și-au chinuit testiculele și ovarele (iar un dobitoc și-a tăiat și penisul, nenorocitul, înțelegînd strâmb Cuvântul),
ci vine numai din binecuvântarea, adusă printr-un om al lui Dumnezeu, aceluia care și-a pus toată nădejdea în Hristos. Binecuvântarea duhovnicului deschide ușa postului către Cer.
Așadar rugăciunile acelea ale preotului sunt, da, "cheia" prin care natura trecătoare se deschide Harului și care astfel, prin mângâierea Lui, ea se transfigurează și devine altceva decât a fost și încă mai pare. Capătă, deci, alte însușiri. Iar asta da, în scopul lămuririi depline a necredincioșilor, a fost demonstrat de mii și mii de ori. Inclusiv "științific", pentru cine are timp și dorință reală să se informeze.
Nu mai pomenesc de învierea morților, de vindecarea orbilor etc., că și voi știți acestea.
Dar nu le credeți.