Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63
|
Dacă au tradus greșit, e treaba lor.
În Coranul în limba română scrie că pe musulmani îi așteaptă 72 de femei virgine la Allah, la fel și în Coranul din Engleză.
S-au fi simțit și ei un pic lezați, și au început să scoată exprimarea aia, dând vina pe o traducere greșită din originalele lor, pe care oricum 90% din populația globului nu o cunoaște. Dacă vor să-ți scoată basma curată de idioțenia aia, cinste lor.
Dar mai rămâne Jihadul, declarațiile lui allah că va da musulmanilor care ucid cât mai mulți infideli râuri de lapte și miere. Infideli, cu notă de subsol: evreii și creștinii.
Pe asta n-o mai pot scălda. Niciodată. Și o practică din belșug.
Citat:
Sunt foarte multe versete in Vechiul Testament unde spune "sa omori pe cutare, X sa moara daca face Y". Sa zicem ca crestinii le ignora, iar musulmanii le aplica.
|
În Vechiul Testament scrie, porunca a 6-a-i: SĂ NU UCIZI. Deci simplu.
Legea Talionului: ochi pentru ochi și dinte pentru dinte, nu a dat-o Dumnezeu, ci a inventat-o Moise. Era lege morală, nu lege Dumnezeiască, cum sunt și cărți istorice, în Biblie, nu doar profetice. De aceea Hristos, vine și o desființează Legea lui Moise, a Talionului.
Evreii când au început să ucidă au părăsit pe Dumnezeu, și au ajuns robi la egipteni, la babiloniei, etc.
E mult de vorbit aici. Deci dacă ai studiat teologie, vei ști lucrurile astea, dacă nu, vorbești prostioare, cum ți-e obiceiul.
Citat:
Ierimia 23:24
Poate omui sa se ascunda in loc tainic, unde sa nu-l cad Eu? zice Domnul. Sau nu umplu Eu cerul si pamantul?
Deeeeeciii....
|
Referirea mea cu "divinul nu umple orice", este strict cu privire la implicarea lui Dumnezeu în activitățile omului. Asta nu face Dumnezeu, fiindcă ajungem la erezia predestinației. Dumnezeu intervine prin pronie, adică purtarea de grijă, dar niciodată nu va călca libertatea omului, liberul albitru, de care spun Sfinții Părinți.
Da? Deci Dumnezeu este peste tot, respirăm pe Dumnezeu, fără să ne dăm seama, dar nu intervine în acțiunile oamenilor, fiindcă atunci nu ar mai fi nevoie de credință, am vedea îngerii, demonii, am fi toți creștini și... multe altele. Dumnezeu nu vrea asta, fiindcă starea noastră muritoare, este trecătoare, temporală. Pământul și materia ce se oxidează și moare, este temporară. Va veni un timp, când timpul și moartea și păcatul, nu vor mai fi.
Tu ai spus că "divinul umple orice", cu caracterul budist de meditație. Eu am respins acel lucru, fiincă budismul, spune că Budha ajută vrei nu vrei, pe toți oamenii. E o aberație. Și am spus "divinul nu umple orice", cu sensul neîncălcării libertății omului.
Citat:
Asta nu este un argument pentru care budismul este o religie falsa. Faptul ca este diferita de ortodoxie nu o face falsa, ci.... diferita.
|
E diferită pentru un necreștin. Pentru un creștin, e falsă. Budismul e o credință falsă, ilogică, mincinoasă, anostă, irațională, o morală seacă și goală, practici hilare și atitudini inumane. Putem vorbi mai multe, despre budism, fiindcă l-am studia din belșug.
Citat:
Mantuirea ar fi un echivalent.
|
Mântuirea nu e echivalentul iluminării, ci luminării.
Citat:
In sfarsit, o mica doza de toleranta din partea ta. :)
|
Sunt creștin. Deci sunt tolerant prin excelență. Și deschis la dialog absolut. Întotdeauna. Chiar și prigonit sau ucis, există o singură cale: Cuvântul. La început a fost Cuvântul. Deci azi, dialogul.
Citat:
Nu cunosc vreo ramura crestina care sa fie anti Biblie...
|
Toate ereziile sunt anti-biblie. Toate ramurile "creștine" afară de Biserică, sunt erezii. Începând cu primii protestanți: "romano-catolicii", apoi reformații, alți protestanți, apoi, neo-protestanții. Toți sunt eretici și sunt anti-biblie. Dovedit biblic, dogmatic, patristic, istoric, canonic.
Citat:
|
Nu contest proprietățile de conservant al diferitelor plante, spun doar că fără rugăciunea de sfințire a apei, degeaba pui plante, că tot se va strica apa.
În butoaiele imense de la Sfânta Bobotează, nu se pune busuioc, doar se face semnul Sfintei Cruci, cu Crucea și busuiocul, în timpul Sfintei Slujbe a Sfințirii Apei, și acea apă, nu se strică nici peste 2-3 ani. Am acasă apă de Bobotează, din anul 2011, și e mai dulce și mai bună decât a fost atunci.
În fine, dacă nu crezi, harul nu stă la tine, și apa se poate strica. Sunt multe de vorbit și aici.
Citat:
Ideea este ca nu poti in nici un fel sa dovedesti ca o religie este adevarata si celelalte sunt false, decat daca mori si vezi ce este pe partea cealalta. Tot ce faci este sa arati de ce celelalte religii sunt diferite de ortodoxie, si atat.
|
Ba da poți să dovedești.
Biblic, Patristic, Dogmatic, Istori, Canonic :) am spus și mai sus.
Dacă vrei, vorbim despre asta. Oricât de detaliat dorești.
Spor la mântuire.