View Single Post
Vechi 04.06.2015, 00:29:10
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Numai in teorie si in cartile pe care le tot citati este totul atat de simplu si se rezolva batand din palme.
..........
Si mai ales, daca ar fi totusi asa, care ar fi diagnosticarea si rezolvarea?
...........
Ar trebui o gramada de preoti priceputi in psihologie care sa aibe si timpul si rabdarea sa discute cu oamenii, sa le vada si problemele, si mediul de viata si sa-i ajute, sa gaseasca rezolvare.
Ori asta (inca) nu este cu putinta.
...........
Si viata este tot mai grea, in loc sa fie tot mai usoara. Nu suntem singuri pe lume, indivizi, nu ne hotaram noi viata decat in foarte mica parte. Depindem de altii.
.............
P.S. Eu nu stiu, daca voua medicul in cabinet in loc de leac, v-ar citi doar un citat dintr-o carte, ati fi multumiti? V-ar rezolva problema?
Credinta nu este medicamentul universal ci o problema foarte delicata si grea. Foarte grea. Daca ar fi asa usoara, ar fi Raiul pe pamant.
Am fragmentat textul ca să pot răspunde pe rând, întrucât nu mai știu să folosesc quote... Parcă așa făceam anii trecuți. Are cineva bunăvoința să mă învețe iarăși (pe privat, dacă se poate)?
Așadar:
1) Se rezolvă totul bătînd din palme, spui. Unde scrie? Cine zice? Vreau și eu!!! Sigur nu confunzi forumul nostru cu unul de magie ori chiromanție?
2) Diagnosticarea și rezolvarea o știe oricine voiește. Scrie peste tot, spune toată lumea. Medicamentul e peste tot, în orice biserică precum și înlăuntrul omului. Cică e Împărăție de medicamente acolo!... Coboară (apoi urcă) și vezi!
3) Psihoterapia ortodoxă nu este o variantă a psihologiei. Nu în sensul în care cunoaștem astăzi psihologia. Când ai vreme răsfoiește o carte de-a lui Avdeev sau Vlachos și vezi că-i vorba exclusiv de cele ale Bisericii. Particularizate la unele sau altele dintre suferințele divers formulate în limbajul lumii de oamenii credincioși.
4) Pentru unii viața devine tot mai ușoară. Curios lucru, întrucât aparent greutățile se adună tot mai mult. Și ce dacă?, putem răspunde cu temei solid.
5) În cabinet vin tot felul de oameni. Unii vor doar ca să îți arate că tratamentul tău nu funcționează. Sunt cei care își permit luxul de a trăi (în imaginația lor) o mulțime de vieți. Pe una o plimbă prin cabinete lăudîndu-se cu statutul de pacienți nevindecabili. Săracii, chiar așa și este - sunt, prin alegerea lor, nevindecabili!
6) Credința în Hristos este, într-un anumit sens, medicamentul universal al sufletului, al omului. Numai că, vezi tu Sophia, se găsesc mereu prea puțini clienți dornici să se facă bine. Majoritatea aleg să se vaite, să se îndoiască de toate, să nege și ...să piară. Deh, chestie de gust în organizarea timpului pe Terra.

Last edited by Ioan_Cezar; 04.06.2015 at 00:31:45.
Reply With Quote