Citat:
În prealabil postat de alecsandru
Exista explicatia chiar in topicul meu dinainte, daca totusi ceva iti scapa, revino cu o intrebare pentru precizari!
Si mai este ceva, gandeste si din punct de vedere istoric, dar si istoria ca timp liturgic, adica istoria sfintilor si a Bisericii triumfatoare, care continua in Biserica luptatoare, caci Domnul Nostru Iisus Hristos este Adevarat si Credincios, Care vede si Judeca si se razboieste intru Dreptate, al carui nume este in Treimea Cea de o Fiinta inchinat si marit, Tatal, Fiul si Sfantul Duh!
|
Nelamurirea mea apare pentru ca Iisus Hristos, Cel fara de pacat, a scos, ca Om, diavoli din oameni. A exorcizat. De aceea imi este greu sa inteleg de ce ar fi exorcismul un pacat. Inteleg ca Hristos este Dumnezeu, dar chiar si asa, tot ce a facut in timpul vietii Sale de om, a fost bine si nu a fost pacat...
Cat despre istorie, faptul ca exorcismul a fost inteles gresit in evul mediu si nu numai, nu schimba esenta acestuia...Pacatul de a arde pe cineva pe rug (sa zicem) este pacatul uciderii, nu pacatul exorcizarii...La fel si in celalalte cazuri...
Si mai este si contradictia dintre teoria ca exorcismul ar fi pacat si invatatura Bisericii...