.......:) Frumos topic!
Mie unuia mi-a stimulat deja fantezia poetică și, pentru că am deja un cuvânt de spus în legătură cu farmecul poetic al termenului "a vâna", voi încerca să revin în weekend pentru a dezvolta opinia mea, un simplu șir de asocieri cu unele imagini poetice din cultura noastră.
Deocamdată o precizare în ton de oarece veselie: păi bine Moshule, dacă te îngrijoră vânatul și cruzimile lui, ce ne facem atunci cu ... răpirea? Că în Biserică avem, slavă Domnului, atât de mulți răpiți în Duh, încât, zău, povestea poate părea, în așezarea pe care ai propus-o, un adevărat proces banditesc!....:) Atâta le mai trebuie amicilor noștri, să afle că la noi sunt preamărite și vânatul și răpirea ș.a.m.d. Clar că nu-și va mai trimite nimeni copchilu la ora de Religie, de acum!
P.S. Contextul general al slujbelor noastre, care sunt alcătuiri sensibile, pline de muzică și poezie, impune să căutăm tot sensuri poetice și muzicale unora sau altora dintre termeni, inclusiv termenului "a vâna". Acesta e un termen plin de poezie, pe care l-au folosit cu succes unii ca Eminescu sau Voiculescu, la noi, respectiv Esenin, la ruși etc. etc.
|