Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar
Exact! În anumite situații orice semen al nostru ne e de folos cu ceva. Totul e să ne dăm seama de limite, de tipul de situație și să ne rugăm la Dumnezeu să ne dea harul discernământului.
Și eu am avut relații îndelungate cu psihologi, medic psihiatru, preoți. Dar nu pot spune că prefer pe unul sau pe altul...:) Dimpotrivă, situația și smerirea în fața realității impun deseori să lucrăm tocmai împotriva preferinței!
Problema, de fapt, nu e deloc pe cine preferăm (asta e așa o amăgire de sine, u-iu-iuuu!), ci cui cerem ajutorul potrivit în situația respectivă. Și, mai ales, cum ne străduim să participăm la relația de întrajutorare!...:)
De suntem pasivi și năzuroși, de nu lăsăm nițel stereotipiile noastre și atașamentele (majoritatea bazate pe comoditate și tot soiul de infantilisme călduțe), nu vom izbândi nici un progres. Ți-o spun ca om pățit în toate chipurile!...:)
Nu e de glumă cu fiara bolnăvicioasă și rapace din noi înșine. Dovada: oare de ce sunt atât de puțini oameni care devin cu adevărat îmbunătățiți și de ce majoritatea sfârșesc prost?
|
Într-adevăr, e nevoie de discernământ. Și mă simt năzuroasă și am atașamentele mele... Dar cred că atât timp cât pot alege, Dumnezeu mă lasă să aleg!
De exemplu nu mă atrage și nu mă convinge un psihoterapeut care crede în "dezvoltare personală" dar nu în Tainele Bisericii.