View Single Post
Vechi 04.06.2015, 17:19:47
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Ia spune-ne, Emiliane, cât ai citit tu, de exemplu, din taoism ?
Prefer Igor, mulțumesc.

Ia uite, că vă spun: am citit din taoism, doar din istoria religiilor, lui Mircea Eliade, dar am citit mai mult despre Shintoismul Japonez, eram pasionat de morala demnitatea și onoarea samurailor, și cum și de ce ajungeau la harakiri, pentru care chinezii au inventat praful de pușcă, altfel, acum China ar fi fost Marea și Unita Japonie, și am citit un volum din Confucius, cu preceptele morale, influențe, afinități, repercursiuni ale zilelor noastre din confucianism.

Tu ?

Și eu n-am spus că tu ai spus că toate religiile sunt bune și mântuitoare, eu am spus doar ceea ce spune ecumenismul, nu tu. Deci nu pot minți, fiindcă nu suport să mint, ar însemna să slujesc demonilor, Doamne ferește.

Dar da, afirm că tu ești ecumenist, vrei să crezi că toate confesiunile creștine, sunt bune și mântuitoare, sau mai grav, că doar franco-latinitatea e bună și mântuitoare, alias "ramono-catolicitatea". E deducție mea logică, nu e minciună. Sper să mă înșel, sper să nu fi ecumenist.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 04.06.2015 at 17:30:44.
Reply With Quote