Doamne ajută, frate Ioan.
Mă bucură mult intervenția ta. Mă bucură mult modul de îndreptare. Să știi, că îmi cunosc "lungul nasului", cum spunea bunicul meu.
Mi-l cunosc prea bine, dar asta nu înseamnă că dacă vrem să spunem ceva de folos pentru oameni, trebuie să tăcem.
Știi frăția ta ce a spus Hristos, nu? "Îndrăzniți". Și adaogă: "Eu am biruit lumea". Și ne cheamă să-I urmăm. Să biruim și noi lumea.
Chiar a fost azi, poate cele mai expresive Apostol și Evanghelie citite la Sfânta Liturghie, din tot anul. Printre altele spunea: "Cine mă va mărturisi pe Mine înaintea oamenilor, Îl voi mărturisi și eu pe el, înaintea Tatălui Meu Care este în Ceruri și cine se va lepăda de Mine, mă voi lepăda și Eu de el, înaintea Tatălui Meu, care este în Ceruri."
Printre altele: "Au rătăcit în munți, în peșteri, în scorburi de copac, în crăpăturile pământului." Și printre altele: "Cine iubește pe mamă tată, soție, fii, frate, soră, mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine."
Doar Benedict al 16-lea, Patriarhul eretic al Romei, a spus la un trust de presă italian: "extratereștrii sunt prietenii noștrii." Da, cu adevărat extratereștrii sunt prietenii "romano-catolicilor", adică franco-latinilor, aceia ce sunt în extra terră, demonii, ce sunt în văzduhuri, spune Sfântul Apostol Pavel. Necurații sunt prietenii rătăciților.
În schimb, noi, creștinii, ne luptăm cu ei, și cu ideile pe care ei, demonii, le inoculează oamenilor; oameni care au căzut în cele 3 mari ispite pe care vrăjmașul i le-a întins și lui Hristos.
MAGNA CARTA LIBERTATUM A FAMILIEI, este o metodă foarte eficace de protajare a familiei, care nu ține de religie, gen, culoare, etc., ci protejează familia și educația sănătoasă a copiilor, oferită de părinți.
Ai citit măcar, frăția ta, CARTA, cap-coadă? Sau doar varianta ei în engleză ți-a sărit în ochi ca un pai, și ai și privit imediat cu celălalt ochi, la bârna din ochiul meu? :)
Poate poți să o îmbunătățești cu ceva, m-aș bucura. Să fi co-autor. E pentru toți oamenii până la urmă.
Să mă ierți frăția ta și să mă pomenești, că precum vezi, sunt neputincios, dar măcar atâta să fi sigur, că s-a milostivit Domnul de mine și învăț din greșelile trecutului sau greșelile altora, ca să mă pot sili, să fac cât mai puține greșeli, în drumul spre mântuirea mea.
Hristos în mijlocul nostru.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Last edited by Igor_Paslusnik; 07.06.2015 at 14:44:23.
|