Da, iubesc să fiu direct, deci concis, afirm și susțin:
Dumnezeu iubește pe demoni, ca pe Maica Domnului ! Așa iubește Dumnezeu ! Dumnezeu este Iubire.
Iar Sfinții, înconjoară iadul cu dragostea lor.
Iar ideea de mai sus, o spune Sfântul Isaac Sirul, în Filocalia 10, asta ca să îți mai oprești din sperietură.
Demonii și ereticii, sunt frați. Nici unul, nici altul, nu se vor mântui și vor merge în același loc comun: iadul, gătit din început, doar pentru diavoli, nu și pentru oameni, cum spune Hristos.
Dumnezeu nu vrea ca nici demonii, și nici un om, să nu ajungă în iad, conform Bibliei. Și conform combaterii ereziei apocastazei, ereticului Origen, la Sfântul Sinod al 5-lea Ecumenic, "mântuirea dracilor". E un subiect prea vast și nu-l dezbat acum.
Deci colegul de forum, fratele nostru drag, rătăcit în minciunile demonilor responsabili pentru penticostalism, este precum fratele cel mare din pilda fiului risipitor, care nu vroia întoarcerea acasă a fratelui mai mic, cum nici demonii, mai mari ca noi, ca vârstă, nu vor mântuirea noastră, a oamenilor, rătăciții.
Dar oamenii, sunt primiți acasă prin jertfa lui Hristos. Acasă este Biserica. Iar unii nu vin acasă, rămân în risipire a vieții lor, cu desfrânatele, adică ereziile și astfel sunt împreună lucrători cu frații mai mari, demonii, care sunt tot creaturi ca și noi, dar care se întorc împotriva noastră a acelora care venim acasă, în Biserică, la mântuire.
Și nu suportă să-i chemăm și pe ceilalți, din rătăcirile cu desfrânatele-ereziile, fiindcă cei mari, nu vor să se mântuiască nimeni. Vor ca "ei", să fie în locul Tatălui, prin mândrie, să moșteanească averea rămasă, căci cei mici, noi, am primit partea de avere ce ni se cuvenea și am risipit-o cu desfrânatele (ereziile și neascultarea) care tot de "fratele cel mare" a fost pusă în Rai (neascultarea).
Dar Dumnezeu îi spune vrăjmașului, ca și la Pilda lucrătorilor viei, când se mirau de ce primesc un dinar cei veniți în al 11-lea ceas la lucru (pentru mântuirea lor): "Prietene, nu-ți fac nedreptate. Oare nu te-ai învoit cu mine un dinar? Ia ce este al tău și pleacă. Voiesc să dau acestuia de pe urmă ca și ție. Au nu mi se cuvine mie să fac ce voiesc cu ale mele? Sau ochiul tău este rău, pentru că eu sunt bun?" - Matei 20, 13-15.
Deci Dumnezeu vrea să se mântuiască toți, și tot cheamă și cheamă, în ceasul 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 și 11. La al 12-lea ceas deja va fi prea târziu, va fi Parusia. Și tuturor care vin, le dă un dinar, deci un loc în Împărăția Cerurilor, le dă Raiul.
Celor ce nu vor să vină, sunt înțeleși cu "fratele mai mare", vrăjmașul, care le spune că mai bine le este lor să stea acolo, în rătăcire, cu desfrânatele (ereziile și neascultarea) decât să vină înapoi acasă. Mințindu-i desigur.
Iar chemarea Domnului, este prin semănătorii Lui, noi, creștinii, mirenii, episcopii, preoții, diaconii, profesorii, noi suntem "frații cei mici", întorși acasă, care tot strigăm la ceilalți frați, Dumnezeu lucrează și strigă prin noi, către cei care încă sunt departe, strigăm, dăm telefoane, trimitem emailuri, scrisori, trimitem semne, jertfe, milostenii, trimitem drone teleghidate, tragem clopotele, edităm cărți, înmulțim virtuți, facem tot posibilul și imposibilul, în fiecare secol, prin fiecare om ce vrea să se facă vas al lui Dumnezeu. Fie el acel vas, de ceramică, de lemn, de argint, de aur. Dar să vrea ca Dumnezeu să lucreze prin el, să cheme pe frații risipitori acasă, din curvie cu ereziile și neascultarea.
Dar știi ce nu vom face niciodată? Fiindcă nici Dumnezeu nu face? Nu-i vom mântui cu forța. Hristos nu face asta. Sfânta Treime, nu face asta.
Le-ar încălca libertatea și liberul albitru.
De aceea, semănătorii, noi, aruncăm semința, dar "cine are urechi de auzit, să audă", semința cade exact acolo unde vrea omul să cadă. Asta-i libertatea lui. Dacă omul ne ia și ne pune să semănăm printre pietre, rodul va fi zero. Căci pietre sunt în sufletul lui și acolo pune semința lui. Sau ne pune să plantăm printre mărăcini. Rodul va fi înăbușit. Sau ne pune să semănăm prin locul unde diavolul este și el acolo și unde fură rodul.
Dumnezeu respectă libertatea omului. Și continuă să strige la el, până la ceasul rânduit lui, să plece din viața această, când șansele spre mântuire, i s-au terminat.
Toate pildele, sunt surori. Sunt strâns legate una de alta. Pildele rostite de Hristos, au un singur scop și țel: Iubirea. Mântuirea. Îndumnezeirea. Împărăția Cerurilor. Dar aici, deja, sunt tărâmuri, care sunt scopul și finalitatea pildelor, și pe mine, mă depășesc.
Ce am știut și am învățat de la Sfinții Părinți, ți-am spus, spre mântuirea ta și a celui ce citește.
Mai departe e munca fiecăruia să vină Acasă, din risipiri, din curvie cu ereziile, din nebuniile fraților care flămânzesc după Adevăr, dorind să mănânce din "roșcovele porcilor", spune Biblia, la Pilda fiului rispitor, dar nici de acolo nu era lăsat.
Demonii, la demonizatul din ținutul gherghesenilor au cerut să intre turmă de porci. Hristos spune să nu dăm mărgăritarele noastre porcilor. Fiul risipitor, nu era lăsat să mănânce nici din mâncarea porcilor, aici e altă taină teologică.
Dar despre asta, poate vom vorbi altădată.
Acum ai priceput ceva spre folosul sufletului tău, frate Ioan Cezar ? Și alții care au citit...
Iertați-mă și pomeniți-mă.
Vă iubesc în Domnul.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
|