View Single Post
Vechi 07.06.2015, 22:54:23
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Creștinii nu pot iubi decât curat, niciodată murdar, și nu pot face ce vor atunci când iubesc, fiindcă vor ține foarte mult cont de Dumnezeu și aproapele în iubirea lor.
Imi amintesti de o veche melodie a Adei Milea: Tu de ce nu vrei sa vorbesti cu mine,/ Cand parintii mei au zis la parintii tai: "Bine!"
As vrea sa cred ca, cel putin teoretic, ne situam de aceiasi parte a baricadei. Tocmai de aceea, o polemica cu tine nu este deloc de dorit.
Cat de curat iubesc crestinii pe aproapele lor, e de-ajuns sa citesc printre randuri: apa de ploaie!!!
Multumesc pentru "sfaturi". Mai straduieste-te!

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Din scrierile apocrife. Una din ele fiind Evanghelia araba a copilariei lui Iisus. Alta, Evanghelia lui Pseudo-Toma, scrieri pe care Biserica nu le accepta.
Multumesc Delia si celorlalti care ati venit cu detalii in acest sens. Intre timp, cu ajutorul unui mai vechi frate al nostru de pe forum, retras acum, care mi-a trimis prin PM sursa acelor "povesti", am citit si eu ceea ce spui tu si ca si tine, am cam aceleasi pareri. De altfel am constatat ca si in zilele noastre se practica astfel de variante fanteziste puse pe seama unor sfinti, care ajung sa fie transmise drept pilde pe facebook sau in predicile unor preoti. Nu-mi vine in minte acum niciun exemplu, dar stiu sigur ca ascultandu-l odata pe un mare duhovnic spunand doua variante diferite ale aceleiasi pilde, am ajuns sa ma intreb care dintre ele era falsa sau daca era vreuna adevarata? Pentru ca tot din exces de zel, uneori ajungem sa ne contrazicem in osteneala noastra, ori prin ceea ce alegem sa facem, ori prin ceea ce alegem sa spunem...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote