Am explicat foarte plastic, din cauza neputințelor mele, dar așa am primit gândul cel bun de la Dumnezeu, nădăjduiesc că ai înțeles, totuși, câte ceva, dacă mai ai nelămuriri, cu drag, mai explic cât de bine pot, orice e nevoie pentru mîntuirea noastră.
Am explicat pilda fiului risipitor, prin prisma celorlalte pilde, dar fără să le amintesc deloc, și mi-a fost greu. Ca să-ți fie mai ușor de înțeles, frăției tale, frate Ioan. Dar în pilda fiului risipitor, sunt toate celelalte pilde, a femeii și măsurile de aluat, a semănătorului, a drahmei pierdute și toate. Toate se referă la Biserică, Acasă, la cei care sunt în ea, la eretici, păgâni, atei, la cei care vor să vină, la cei care nu vor să vină și nici nu vor să audă de ea, fiindcă nu și-au "venit în fire", la mulți, la toți.
E mult de explicat, dar e atât de frumos. Cuvintele noastre sunt omenești, le simt grele, pietre, dar Dumnezeu lucrează prin ele, fiindcă așa ne mântuim. Hristoase Dumnezeule, ai milă de noi.
A început Sfântul Post al Sfinților Apostoli. Petru și Pavel. Toți cei 12. Toți cei 72, ca simbol, că sunt mulți Apostoli. Sfinții lui Dumnezeu. Cu ale lor sfinte rugăciuni, mijlocitori către Hristos, ca și Hristos să fie mijlocitor către Tatăl, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, mîntuiește-ne pe noi păcătoșii. Mântuitorule preadulce...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Last edited by Igor_Paslusnik; 08.06.2015 at 00:39:15.
|