View Single Post
Vechi 08.06.2015, 01:58:37
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

De ce m-am temut, se pare ca n-am scapat. Probabil ar fi fost mai bine sa ne limitam la un "precedent", decat sa ne convingi ca transformi ironia in vorbe de lauda.
Oamenii, din bun simt (inca), ti-o spun sub o forma sau alta cum ca ai ratacit cararea. In alte conditii, asa cum spuneam, ai fi fost luat pe sus si umilit ingrozitor. Aici in principiu, lumea se abtine la atacuri dure, (desi multi le gandesc), si procedeaza mai "cu perdea, asa cum tot incearca sa faca fratele Cezar. Dar tu nu: "Badman! Badman!"
Cand nu esti capabil sa realizezi gafa si sa te rusinezi singur ca nu se cade sa te "desfasori" precum Hitler, (el si-a inceput carnetele de partid de la 501, sugerand naivilor ca deja numara 500 de adepti), daca tot ai un vis, fii si un bun diplomat si supune ideea unui test, ca sa vezi reactia celorlalti. In nici un caz nu indrazni sa te autoproclami "semanator de inalta clasa", atat timp cat nimeni nu crede in tine. Barba nu face pe nimeni, filozof. Nici pe tine, cartea, tocul si calimara. Cu atat mai putin... CARTA! Tu vorbesti de lucruri sfinte, in timp ce fapta te vadeste pe contrasens.
Am vazut ca ai editat mesajul in care apucasesi sa scrii ca tu niciodata nu spui iarta-ma, sub forma ironica. Da-mi voie sa nu te cred, fiindca te simt un adevarat vulcan. Tu ti-ai permis sa consideri ca a fost un abuz fiindca am indraznit sa pun acel topic la "spiritualitate", fara macar sa intri sa vezi filmuletul sa nu te smintesti. Pai daca esti deja "format" in sanul Bisericii, de ce te temi tu oare? Intentionat am pus acel topic acolo, fiindca imi doresc discutii ziditoare, legate de credinta noastra, nu a paganilor. Ironia ti-am adresat-o sa-ti vezi de ale tale, dar tu chiar crezi ca esti in masura sa fii celorlalti "Invatator"! Chiar daca esti intr-un fel sau altul, nu te pretinde astfel, fiindca vei fi taxat si vanat cand te astepti mai putin.

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote