View Single Post
Vechi 08.06.2015, 14:50:55
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Actorul adventist de ziua a șaptea, Jonathan Jackson si-a gasit calea spre ortodoxie trecand prin România

Într-o lume în care majoritatea celebrităților aleg să-și trăiască altfel viața, câștigatorul a patru Premii Emmy, Jonathan Jackson, actor, cântăreț, compozitorul și scriitor, cunoscut mai ales grație interpretării lui Lucky Spencer din serialul General Hospital, a ales calea Ortodoxiei, tranziția lui de la adventism spre vechea credință trecând prima dată prin România, botezându-se la Sfânta Înviere a Domnului.

Jonathan s-a căsătorit cu Lisa Vultaggio, o colegă de platou din serialul General Hospital, la vârsta de 20 de ani, iar acum, la 29, este deja tatăl a trei copii. Nu prea există vedete americane credincioși ai Ortodoxiei, excepții fiind Jennifer Aniston, Tom Hanks, Chris Cornell, James Belushi sau jucatorul de fotbal de la Pittsburg Steelers, Troy Polamalu, toți aceștia fiind ortodocși.

Într-un interviu acordat Părintelui Andrew Stephen Damick pentru postul de radio Ancient Faith Radio, actorul fost adventist, Jonathan Jackson povestește despre devenirea lui ca ortodox practicant și cum se împacă smerenia cu statul de star, vedetă de Hollywood.

Născut la 11 mai 1982 în Orlando, Florida, și-a început cariera in 1991, după ce i-a călcat pe urme fratelui său, Richard Lee Jackson, care se mutase deja la Los Angeles. Tatăl său, Rick Lee, a fost medic, iar mama, manager. În afară de Richard, mai are o soră, Candace, care studiaza Dreptul.

Pe Jonathan l-ați văzut și în seria "Terminator", a apărut alături de Al Pacino în Insomnia, dar a împărțit ecranul și cu Ben Kingsley sau David Arquette.

Ambii lui părinți au fost adventiști de ziua a 7-a, timp de patru generații.

Am crescut așa până la vârsta de 9 sau 10 ani, când ne-am mutat la Los Angeles și am primit un rol în serialul Genera Hospital, povestește Jackson. Când ne-am mutat în LA nu am avut acolo o Biserică Ortodoxă. Iar eu și fratele meu, care e și el actor și membru al formației noastre de muzică Enation, ascultam înregistrări ale predicilor părinților ortodocși din America în fiecare seară.

Așa că, de la 11 la 15 ani, nu am prea fost la Biserică, ci doar ascultam aceste înregistrări noaptea. De la 12 sau 13 ani, am început și să citesc cărți de religie. Iar slujbele mi-au captat foarte mult atenția când aveam vreo 13 ani, iar asta m-a condus spre un drum bun. Însă încă nu vedeam ce sens are să mă duc la biserică. Îl iubeam pe Dumnezeu, pe Iisus, însă biserica era un concept care mă făcea confuz. Mă gândeam că pot citi cărți, pot asculta înregistrări, ce sens are să mă duc și la slujbe?

http://tezaurul-ortodox.com/topic/37...-prin-romania/
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote