View Single Post
Vechi 09.06.2015, 16:28:19
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Nu :) Sfântul Nicolae Velimirovici nu a spus că fratele cel mare este omul drept, ai uitat deja așa repede ce ai scris? Mergi și mai citește odată. Of, greu să vezi limpede când ești orbit de înșelare...

Dar, hai, uite, te ajut eu:

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Ia uite un fragment din tălmăcirea Sf. Nicolae Velimirovici:

Prin "doi fii" se mai intelege firea dubla care se afla in fiecare om. O fire care inseteaza dupa Dumnezeu si alta care este aplecata spre pacat. O fire indeamna omul sa vietuiasca dupa poruncile lui Dumnezeu, dupa omul cel launtric, dupa cum spune Apostolul, si cealalta este dupa legea trupului (Romani 7:22-23).

Astfel, Dumnezeu linisteste pe omul cel drept, amintindu-i de bunatatile cele multe, pe care el le stapaneste si le imparte impreuna cu El. Toate ale Mele ale tale sunt. Odata cu intoarcerea fratelui tau celui pocait, partea ta nu se imputineaza, ci bucuria ta va trebui sa fie sporita, "caci fratele tau acesta mort era si a inviat, pierdut era si s-a aflat."[/i]
Iar eu n-am spus că fratele cel mare este dracu, ci frate cu dracu, în atitudine, în simțiri, în voință, în practică. La fel fratele cel mare este frate în atitudine, simțiri, voință, cu păgânii, ateii și mai ales ereticii. Eretici care ei cred că sunt acasă, dar defapt sunt foarte departe de casă, asemenea fratelui celui mare, și asemenea celor două firi din om, care se luptă, duhovnicescul și trupescul, cum spunea Sfântul Nicolae Velimirovici și Sfântul Apostol Pavel.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 09.06.2015 at 16:41:30.
Reply With Quote