View Single Post
Vechi 11.06.2015, 12:06:34
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Si 2), da, cred ca intr-adevar e frustrant si ca Dumnezeu a dat copii unora care nu meritau si l.au necinstit,'nu l-au ascultat, chiar l-au sfidat ( n-au mers la biserica, au muncit duminca sau au facut desfranare), in timp ce altora care au ascultat de el si de biserica nu au fost fericiti cu acest dar...imi pare rau rau pt acestia, , dar nici nu poate sa imi para rau pt mine, adica...intr-adevar pt multa lume era mai bine daca nu se intampla, si pt copilul meu era muuult mai bine daca se nastea in alta familie, insa cu toate astea daca s-ar intampla cva cu el si mi l-ar lua Dumnezeu inapoi cu certitudine as fi distrusa iremediabil ( nustiu pe cine as fi mai furioasa, pe el sau pe mine, ca din vina mea s-ar fi intamplat, dar probabil cam pe toata lumea in egala masura mias revarsa furia), chiar daca crudul adevar ar fi ca asa s-ar fi facut dreptate...
( si daca s-ar naste cu probleme de sanatate as fi furioasa atat pe noi, ca am fost pacatosi, cat si pe dumnezeu in egala masura, chiar daca ar fi actionat conform dreptatii sale divine supreme...)
Din pacate te inchinui unui Dumnezeu mercantil, un soi de Zeul al Norocului caruia ai pretentia sa-i oferi o satisfactie limitata prin sacrificii simbolice (mers la biserica, fara munca duminica, fara desfranarea alta data) si el iti bifeaza ce ai pus pe "bucket list".

Ei bine, lucrurile nu merg chiar asa, nu poti fenta la greu chestiile care tin de esenta, sa faci singura nistea alegeri proaste si in acelasi timp sa ai prentetii de satisfactie la toate capitolele, iar daca nu o optii, vina a cui este? A lui Dumnezeu, binenteles.

Adica stii, sunt fumator, dar daca merg la biserica si nu muncesc duminica, vreau sa nu mor de cancer, cei din jur sa nu se imbolnaveasca si mai mult, sa admita ca miros a trandafiri, iar daca nu se intampla asta, ma supar tare pe Dumnezeu, da?