View Single Post
Vechi 13.06.2015, 23:02:22
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Igor, de ce insisti sa comentezi pe langa??
Pentru ca vrea sa para destept chiar si cand nu are nimic inteligent de spus.

Citat:
In fine, iti doresc spor la mantuire! Si nu uita ca ortodoxia inseamna mai mult decat insiruiri de pacate dupa indreptare cu limbaj de lemn.
Asta se poate privi din mai multe feluri.

E drept ca indreptarul ala e pentru o anumita categorie de oameni, si cei mai jos si aia oleaca mai destupati la minte.

Ca aia fara prea multa minte si constiinta, trebuie sa-i iei dupa literele alfabetului, nu sa le dai sa citeasca fraze intregi.
Iar aia mai destupati, pot totusi sa vada si dincolo de litera.

Dar in orice caz, nu e pentru aia mai iniocenti.

Stiu ca mi-a zis cineva ca a pus mana pe indreptar, intamplator, cand era mai copil si s-a mirat foarte ca unii oameni fac unele din cele scrise acolo.
Adica mintea lui ii spunea ca asa ceva nu se face in veci si pururi. Insa gandul imediat urmator a fost: daca oamenii il fac (si trebuie sa faca destul de multi de e trecut acolo la un loc cu altele dese si marunte) atunci este oare si ce cum posibil spre oarecum si circumstantial permis. Si cum ar fi sa faci cutare, oare cum te-ai simti? Ca trebuie sa fie ceva mare lucru, de ajungi sa faci acela, nu risca nimeni asa mult pentru nimic...

Si mai ramane o problema.
Sunt unele ridicole, cel putin in acceptiunea bunului simt comun al crestinului contemporan, chiar ala practicant.
Adica daca tin bine minte, n-ai voie inclusiv la plaja, piscina, etc.

Eu sunt curios daca Ioan care zice ca se spovedeste dupa el, nu-si duce copii prin astfel de "locuri de pierzare" (daca e sa ne luam dupa indreptar).

Sau se spovedeste imediat dupa?