View Single Post
Vechi 14.06.2015, 16:29:00
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

.......:)))

*

Și totuși, de ce n-ar merge și talanga?, zău așa...
De ce nu?
Poate pentru că ar reduce la o dimensiune menirea unei biserici? Dar e dimensiune esențială!

Și totuși... Nu știu de ce nu îmi pot închipui o biserică decât așa cum sunt mai toate bisericile noastre, ca un organism complet fiecare. În fine...

*
Problema care mă necăjește pe mine e legată, de la început, de locul ales - în vecinătatea monstruozității aceleia care se vede în fundalul imaginii postate de Mihai. Nu pot să sufăr Căsoiul poporului. Nu pot și pace.
Îmi pare o nulitate totală, un pietroi trântit de mințile unor alte pietroaie, pline de nesimțire și prostie. O urâțenie uriașă așezată în mijlocul altor urâțenii care au sfârtecat Bucureștiul de-a lungul câtorva decenii de "avânt luminos".
Cum să pui Catedrala Neamului lângă monstruozitatea aia megalomană?
Sau poate are loc un concurs național trans-epoci pe tema megalomaniei, a lipsei de gust, a prostiei?
Revoltător. Urât. Ce treabă are megalomania pompoasă și triumfalistă cu duhul creștinesc, umil și discret...?
Acela e staul pentru oițe?
Mai degrabă depozit planetar pentru cizmele lustruite ale mărșăluitorilor însetați de glorie și de sânge, prin istorie...
Reply With Quote