View Single Post
Vechi 14.06.2015, 21:32:39
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
.... biserica-de tip-Arca lui Noe, construita acum 500 de ani, model dupa care s-a inspirat si construirea bisericii-corabie de la Alba-Iulia.
Da, conform reprezentării clasice a Arcăi, modelul acesta sare în ochi. Așa am interpretat-o și eu (recunoscut-o) deîndată, în virtutea modelului clasic de arcă - un obiect cu formă de corabie, avînd unele particularități distinctive.
Ține de reprezentarea noastră colectivă (nu m-aș hazarda să spun că de imaginarul colectiv, nu cred asta), căreia majoritatea oamenilor îi plătesc un tribut imagistic...:)

Ce ne facem însă, că isteții de la Descopery au prezentat acu vreun an o cercetare migăloasă și bine argumentată a unui constructor de case american, parcă, unul cu echipă de arhitecți și designeri după el, care a scotocit prin toate culturile străvechi ale Pământului și pe la numeroase triburi - în căutarea imaginii "adevărate", "reale" a Arcăi lui Noe.

Ei bine, Arca arăta, potrivit concluziilor cercetătorilor hiper(ultra, post etc.)moderni, ca o .... coajă de alună! Avea forma unei jumătăți de sfere, pur și simplu. Precum au găsit băieții aceia pe undeva prin insulele Pacificului la un trib inocent, zâmbăreț...

Deci nici urmă de corabie, în forma pe care o știm noi din filmele cu pirați...
Reply With Quote