Nu cinstesc sfintii pt ca NU APAR IN BIBLIE.Domle de mici(...)copii invatam la religie si mai apoi citind singuri...bine domle nu cinstiti sfintii,dar pe Sf APostol ANdrei cinstiti?Dar pe apostolul Toma ?dar pe Barnaba?APar sau nu in biblie?Ei bine dragilor Sfantul Apostol Andrei a predicat mai intai in provinciile Asiei Mici, Capadocia, Galatia, Pont, Tracia.Despre Sfantul Apostol Toma ..el a predicat in Partia, apoi in India. De la numele lui, crestinii de pe coasta Malabarului din India se numesc pana azi tomiti.Barnaba, impreuna cu varul sau, Ioan Marcu, au insotit pe Apostolul Pavel in prima sa calatorie misionara, dintre anii 45-48, mai intai in insula Cipru, Barnaba l-a insotit mai departe pe Sfantul Pavel in calatoria sa in provinciile Pamfilia, Pisidia si Licaonia, apoi s-au intors la Antiohia (Fapte cap. 14...ma apuca si pe mine sindromul versetului).Apoi dragilor...banuiesc eu in micimea mea de nestiutoare pe de rost a bibliei ca dati macar 2 bani pe acesti apostoli,nu?Buun.Fratilor unul dintre acestia a venit si pe teritoriul Dobrogei de astazi si a predicat exact acceasi invatatura ca si ceilalti,invatatura primita de la Hristos,invatatura pe care o pastram pana astazi.De ce credeti voi ca occidentul ne face invechiti,de ce credeti ca ne spun ca suntem prea traditionalisti?de ce credeti ca s-a ajuns ca un ministru al culturii(occidental)sa spuna ca Europa se termina acolo unde incepe Ortodoxia si ca ,vezi Doamne, ortodoxia vrea sa traiasca in trecut si nu accepta timpurile actuale?Pai pt simplul fapt ca nu vrem sa schimbmt domle ce am primit.Vrem sa pastram credinta asa cum am fost invatati de vreo ...1940 si ceva de ani daca am calculat bine...apoi daca totusi crezi in faptele si spusele apostolilor apoi crezi pana la capat,fa cum au spus ei...nu cum spune nu stiu care pastor invatat de prin occident...unde era fratior multimea asta de culte si sectisore de astazi in timpul domnitorilor care nu se lasau cu una cu 2 in fata lui Allah?unde erau toti acesti "misionari" hai s-o luam mai recent..inainte de revolutie?...???
|