Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik
Când eram mic, cântam cu prietenii o melodie, ca să ne "distrăm" și să ne batem joc unii de alții, noi între noi:
"Prostu, nebunu,
trage cu tunu,
noaptea la unu,
și împușcă rațele,
și le mâncă mațele."
Mi-a amintit îngerul păzitor de ea, ca să mă pocăiesc de păcatul acela,
Vai mie, celui ce din copilărie, păcătuiesc înaintea Domnului. Iartă-mi mie, Doamne, că pururea ticălos și nevrednic sunt de toate milele și bunătățile tale. Nu-mi socoti mie păcatul acesta, Doamne, că vrednic de gheena focului sunt.
|
Normal ca esti.
Mai ales din pricina fatarniciei si mandriei nemasurate pe care incerci in van sa o imbraci in haina smereniei si a pocaintei.
Chiar n-ai gasit un pacat mai actual de care sa te pocaiesti public? Parca ai fi generalul Ivan Feodorovici Epancin din "Idiotul" lui Dostoievski.
Daca vrei sa te smeresti, spune frate:
1. Cand ai dat spaga ultima data?
2. Cand te-ai masturbat ultima data?
3. Cand ai subtilizat ultima data bani din vanzarile de la magazinul bisericesc? Ce suma?
Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik
miluiește-mă și mă iartă pe mine, prostul și nebunul.
|
Domnul te miluieste si te iarta, prostule si nebunule. Dar trebuie sa te smeresti de-a binelea nu sa te prostesti jucandu-te de-a smerenia. Si sa dovedesti aceasta smerire prin vorbire mai putina. Dupa cum spune Evanghelia:
Chiar și nebunul, când tace, trece drept înțelept; când închide gura este asemenea unui om cuminte. Pildele lui Solomon 17:28